EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Güvenli İnternet Seminerleri Lefkoşa okullarında devam ediyor

Güvenli İnternet Seminerleri Lefkoşa okullarında devam ediyor

Telsim'in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri, Atleks Sanverler Ortaokulu ve Şehit Hüseyin Ruso Ortaokul'larında verilen seminerlerle devam etti.

Yayın Tarihi: 19/12/17 15:09
okuma süresi: 4 dak.
Güvenli İnternet Seminerleri Lefkoşa okullarında devam ediyor
A- A A+
Telsim'in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri, Atleks Sanverler Ortaokulu ve Şehit Hüseyin Ruso Ortaokul'larında verilen seminerlerle devam etti.

Bilgiye ulaşım konusunda önemli araç olan internetin, doğru ve güvenli kullanımı konusunda bilgiler verilirken, yürürlüğe girmesi planlanan bilişim suçları yasa tasarısı hakkında seminer verildi. Seminerleri Telsim Hukuk ve Regülasyon Uzmanı Mine Osmanoğulları ve Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Ece Aker verdi.

Seminerde, siber tehlikeler ve nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda bilgiler verilirken, şifre güvenliğini nasıl sağlayabilecekleri anlatıldı. İnternet hesap şifrelerinin kimseyle paylaşılmaması, kişisel verilerin herkese açık şekilde ayarlanmaması gibi bilgiler verilirken, virüsler, solucanlar, casus yazılımlar, truva atı saldrısı gibi tehlikelerden nasıl korunacağı anlatıldı.

Seminerde, aynı zamanda siber suçların ne gibi cezaları olduğu da anlatıldı. Yakın zamanda geçmesi planlanan bilişim suçları yasasının yürürlüğe girmesiyle, KKTC'de ne gibi yaptırımların olacağı söylendi.

Seminer sonunda öğrencilerle yapılan röporatjlarda görüşleirni şu şekilde ifade ettiler:

Ceren Arslan (Atleks Sanverler Ortaokulu) : Bizim için çok yararlı bir seminer olduğunu düşünüyorum. İnternet hakkında bilmediğimiz konuları öğrenmiş olduk. İnternetteki tehlikelere karşı daha bilinçli olmak gerekiyor. Bu bilgileri daima tazelemeliyiz.

Elayda Yaman (Atleks Sanverler Ortaokulu): İnterneti kullanım aşamasında bilmemiz gereken önemli kurallar var. Bunlara uymamız güvenliğimiz açısından çok önemli. Dikkatli olmak gerekir. Seminerin bize bu konuda önemli bir yol çizdiğini düşünüyorum.

Sıla Ilgın Altuğ (Atleks Sanverler Ortaokulu): Gayet bilgilendirici ve keyifli bir seminerdi. İnternet konusunda bilmediğim çok konu varmış. Örneğin, virüsü biliyordum ama solucanı bilmiyorum. Artık interneti kullanırken daha dikkatli olacağım.

Feride Görüroğlu (Atleks Sanverler Ortaokulu): Seminer için Telsim'e çok teşekkür ederiz. Artık, internet kullanımı hakkında daha bilinçliyiz ve daha dikkatli olacağız.

Tahsin Görgüner (Atleks Sanverler Ortaokulu): Seminerde daha önce duymadığımız bilgileri öğrenmiş olduk. Özellikle Bilişim Yasası hakkında hiç bir bilgim yoktu. Yasa yürürlüğe girmesiyle artık daha güvende olacağız.

Bade Borahan (Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu): Çok keyifli bir seminerdi. Daha önce duymadığım, yeni öğrendiğim bilgileri öğrenmiş olduk. Telsim'e çok teşekkür ederiz.

Ayşegül Çelik (Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu): İnternetteki tehlikelere karşı artık daha bilinçliyiz. İnterneti hepimiz kullanıyoruz ama teknik ayrıntılarını bilmiyorduk. Fark etmeden bilgisayarlarımıza virüs giriyor. Buna karşı önlem alabilir ve dikkatli olabiliriz.

Helin Zehra Hayırlı (Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu): İnternet hakkında bu kadar detaylı bilgiye sahip değildim. Artık daha dikkatli olacağım. İnterneti doğru ve güvenli kullanmak bizim elimizde. Yeterki tehlikelerin farkında olalım.

Mehmet Onur Ogün Dinçer (Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu): İnterneti nasıl güvenli kullanacağımız konusunda önemli bir seminerdi. Çünkü internet hesap bilgilerimizin çalınması demek, kişisel verilerimize ulaşabilirler. Antivirüs programı mutlaka yükleyeceğim.

Murat Can Aydın (Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu): Seminer sayesinde yeni bilgiler edindik. İnternet konusu çok önemli. Çok dikkatli olmamız gerekir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.