İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Vatandaş: "Bu yılbaşı da evdeyiz"

Vatandaş: "Bu yılbaşı da evdeyiz"

Yeni yıl kutlamalarına sayılı saatler kala halk, yılbaşı akşamını nerede kutlayacağını hesaplamaya çalışıyor. Genel tabloya göre insanlar yeni yılı evde karşılayacak ve bu yılbaşı da cep yakan mekan ve otel fiyatları nedeniyle evde kendi ekonomilerine uygun, mütevazı bir kutlama yapacak.

Yayın Tarihi: 31/12/17 09:20
okuma süresi: 7 dak.
Vatandaş: "Bu yılbaşı da evdeyiz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

Kıbrıs halkı yeni yıl akşamını nasıl değerlendiriyor? Kıbrıs Postası olarak okurlarımız için vatandaşa sorduk…

Kimisi maddi sıkıntılardan dert yandı ve 2018'e evde girmeyi düşündüğünü belirtti, kimileri için ise yılbaşı gecesi fiyatlar uygun. Halkın nabzını yoklamak, görüş ve düşüncelerini öğrenmek için Kıbrıs esnaflarına ve sokaktaki vatandaşlara, "Yılbaşı gecesini nasıl geçireceksiniz?" diye sorduk.

Vatandaş ne dedi?

Erhan Dinçer – Öğretim Görevlisi: "Yılbaşı gecesini fırsata dönüştürmüşler, evde olacağız"

"2018'de evde olacağım, eşim ve arkadaşlarım ile birlikte kutlacağım, çünkü arkadaş ortamının daha eğlenceli ve anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Yüksek müzikli bir ortamda, karşımdaki insanın ne anlatmak istediğini anlamak imkansıza yakın. Kıbrıs' ta bulunan eğlence mekânları yılbaşı gecesini en yüksek kâr nasıl elde edilir diye fırsata dönüştürmüşler. Yılbaşından bir gün önce veya sonra aynı yerlere gitmek istersen 1/3 fiyatına aynı şekilde, aynı hizmeti alabilrsin, fakat yılbaşı gecesi istedikleri fiyatlar ne yazık ki çok fahiş."

İbrahim Başarır - Elektronik Uzmanı: "Kıbrıs halkının yüzde 70'inin gidemeyeceğini düşünüyorum"

"Yılbaşı akşamı herhangi bir programım yok, evde vakit geçirmeyi düşünüyorum. Eğlence yerlerini araştırdım, en ucuz fiks menü 200 TL diyorlar, benim ailem 4 kişiden oluşuyor, 800 TL benim 1 aylık mutfağımın giderlerini karşılayabilir, bundan dolayı dışarıdaki bir mekâna gitmek için maddi durumum yok. Bana göre Kıbrıs, eğlence için pahalı. Ben Kıbrıs halkının yüzde 70'inin gidemeyeceğini düşünüyorum. Ben bir esnafım, esnafların halini iyi bilirim ve esnafların da eğlence için evde durmayı tercih edeceklerini düşünüyorum"

Metin Koroğlu – Taksici: "Zengin kesimin eğlenebileceği bir akşam, bana göre değil"
"Yeni yıl akşamında evdeyim. Bu zamana kadar yılbaşı kutlamadım, bana göre zengin kesimin eğlenebileceği bir akşam. Ben 56 yaşındayım ekonomik durumum hiç değişmedi, hatta daha kötüye gidiyor. Buradaki eğlence yerleri bana göre duble; eğer başka bir ülkede 200 TL ise, burada 400 TL. Zaten yılbaşında nereye gidersen git, kalabalık olacağı için tam verim alamazsın; hizmetten memnun kalmaz, sıkıntılı bir yılbaşı geçirebilirsin."
İbrahim Atay – Garson: "Fiyatlar normal, arkadaşlarımlayım"

" Yeni yıl akşamını arkadaşlarımın evinde geçireceğim, bence fiyatlar gayet normal, ama ben bu sene yılbaşı akşamını arkadaşlarım ile birlikte kutlamayı istedim."

Zihni Yılmaz – İşçi: "İnanılmaz pahalı, vazgeçtim"

"Yılbaşı gecesinde evimde zaman geçireceğim, bunun nedeni Kıbrıs' taki eğlence yerlerini araştırdım ve inanılmaz pahalı geldi bana, vazgeçtim."

Hüseyin Cebe – İşçi: "Ailem ile vakit geçirmeyi daha çok seviyorum"

"Yılbaşı gecesi evimdeyim. Ailem ve çocuklarım ile birlikte zaman harcamanın daha keyifli olduğunu düşünüyorum, bence mekânlar pek pahalı değil fakat ben ailem ile vakit geçirmeyi daha çok seviyorum."

Emine Karaman – Öğrenci: "Ailem ile birlikte kutlayacağım, pahalı"

"Yılbaşını evde ailem ile birlikte kutlayacağım. Mekânları araştırdım biraz pahalı geldi, ayrıca dışarıya çıkmayı pek sevmiyorum, evde zaman harcamayı tercih ederim."

Ateş Eroğlu – İşletmeci: "Sağlıklı bir hizmet alacağımı ummuyorum"

"Ben, yeni yıl akşamı kız arkadaşım ile birlikte dışarıda olacağım. Bana göre fiyatlar gayet uygun, fakat yılbaşı gecesi tüm mekânlar kalabalık olacağı için sağlıklı bir hizmet alacağımı ummuyorum."

Muhammed Aslan – Şoför: "Başka aktiviteler ile değerlendirmek isterdim"

"2018' e kız arkadaşım ile birlikte gireceğim, fakat nereye gideceğimiz belli değil. Kıbrıs' taki eğlence yerleri bana göre güzel, fakat sıkıcı. Kıbrıs' ta pek fazla seçenek olmadığı için mecburen kız arkadaşımın istediği bir yere gideceğiz. Yeni yılı başka aktiviteler ile değerlendirmek isterdim, fakat imkânlar kısıtlı, ayrıca oldukça pahalı."

Şirvan Tıflı – Öğrenci: "2018' e evde ailem ile birlikte girmeyi planladım"

"Ailem ile birlikte fazla zaman geçiremediğim için 2018' e evde ailem ile birlikte girmeyi planladım."

İlker Atıl – İşletmeci: "İğne atsan yere düşmez, hotelin eğlencesine katılacağım"

"Yeni yıl gecesi dışarıda bir hotelin eğlencesine katılacağım. Kıbrıs' taki fiyatlar bence uygun. Fakat fiyatlarda gözle görülebilir bir artış var bunu farketmek zor değil. Ayrıca kumarhane ve meyhaneden başka seçeneğimiz yok ve yılbaşı akşamı mekânlarında deyim yerindeyse, iğne atsan yere düşmez diye tabir edilen bir kalabalık olacak diye düşünüyorum."

Engin Bulut – Sosyal Medya Uzmanı: "Beni pek etkilemez, ama aileler için sorun"

"2018' e evde gireceğim, fakat o güne özel olarak alkol alabilirim. Kıbrıs' taki eğlence yerlerinin fiyatları kişiye ve gelire göre değişkenlik gösterir. Ben bekâr olduğum için beni pek etkilemez ama aileler için ama aileler için sorun olabilir."

Atilla Taşpolat – Serbest Meslek: "İsterdim, fakat maddi durumum buna yetersiz"

"Yılbaşı akşamında biryerlere gitmek istiyordum, ama araştırdım ve çok pahalı geldi ayrıca o gece hismetlerin samimiyetsiz ve verimsiz olacağını düşünüyorum, bir yerlere, bir mekâna gitmek isterdim, fakat maddi durumum buna yetersiz."

Gökhan Avcılar – Şoför: "Yılbaşından dolayı fiyatlarda değişiklik yapıyorlar"

"Yeni yılda dışarda ailem ile birlikteyim. Yılbaşından dolayı fiyatlar normalden pahalı, yaklaşık iki katı ve neresi olursa olsun yılbaşından dolayı fiyatlarda değişiklik yapıyorlar. Ben dışarıda vakit geçireceğim, fakat iyi hizmet alamayacağımı düşünüyorum."

Mehmet Özçelik – Barista: "Cep yakıyor, çalışacağım"

İşimden dolayı yılbaşı akşamını çalışarak geçirmek mecburiyetindeyim. Zaten herhangi bir yere gitsem bile cep yakıyor. Pek sevmiyorum dışarıda vakit geçirmeyi. Bu nedenler yeterli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.