EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Fifa Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır DAÜ'de öğrencilerle buluşuyor

Fifa Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır DAÜ'de öğrencilerle buluşuyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Programı "Zirveye Yolculuk" isimli panel gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 03/01/18 11:06
okuma süresi: 3 dak.
Fifa Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır DAÜ'de öğrencilerle buluşuyor
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Programı "Zirveye Yolculuk" isimli panel gerçekleştiriyor. Konuşmacı olarak Türkiye'den FIFA Kokartlı Hakem Cüneyt Çakır'ın katılacağı panel, 5 Ocak 2018 Cuma günü, saat 15:00'te, Sağlık Bilimleri Fakültesi YB006 amfisinde gerçekleştirilecek.

CÜNEYT ÇAKIR KİMDİR?

Cüneyt Çakır, 23 Kasım 1976 tarihinde İstanbul'da Kuzguncuk semtinde doğmuştur. Kocaeli Üniversitesi, İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Cüneyt Çakır, hakemliğin yanında ayrıca birçok sigorta şirketinin acenteliğini yapan sigortacıdır.

Haziran 2011'de UEFA tarafından en üst kategori olan Elit Kategoriye yükseltilerek Avrupa'nın en iyi hakemleri arasında yer alan Cüneyt Çakır, hakemliğe 1994 yılında başladı. 2001 yılında Üst Klasman Hakemi olarak Süper Lig'de düdük çalmaya başlayan Çakır, bu ligde 288 maç yöneterek en fazla maç yöneten hakem oldu. Ayrıca uluslararası maç sayısı ise yaklaşık 150 dir.

2006 yılında FIFA kokartı takan Cüneyt Çakır, kariyerinde 2 kez Avrupa Ligi yari finali ve 4 kez Şampiyonlar Ligi yarı finali yönetme başarısına sahiptir. Ayrıca aynı sezon içerisinde ilk kez bir hakem Şampiyonlar Ligi'nde 2 yarı final yöneterek tarihe geçme başarısını göstermiştir.

Çakır, Japonya'da düzenlenen FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012'de de düdük çalmış ve turnuvanın Chelsea ve Corinthias arasında oynanan finalini de yönetmişti. Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'na da katılan başarılı hakem Hollanda ile Arjantin arasında oynanan yarı final maçını yönetmişti. Katıldığı turnuvalar ve yönettiği üst düzey maçlarla dünyanın sayılı hakemleri arasında gösterilen Çakır, 2015 yılında Juventus ile Barcelona arasındaki Şampiyonlar Ligi finalini yöneterek adını ekibiyle birlikte altın harflerle tarihe yazdırmıştır. Cüneyt Çakır kariyerinde 11 turnuva, 10 yarı final ve 2 final yönetme başarısını göstermiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.