TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Aziz Nesin'den üst komşuya mektup: "Büyük bir icat üzerinde çalıştığınızı tahmin ettiğimden…"

Aziz Nesin'den üst komşuya mektup: "Büyük bir icat üzerinde çalıştığınızı tahmin ettiğimden..."

Dünyaca ünlü yazar Aziz Nesin'in üst komşusuna yıllar önce yazdığı mektup sosyal medyada büyük ilgi topladı.

Yayın Tarihi: 03/01/18 12:24
okuma süresi: 2 dak.
Aziz Nesin'den üst komşuya mektup: "Büyük bir icat üzerinde çalıştığınızı tahmin ettiğimden..."
A- A A+
KIBRIS POSTASI

Sosyal medyada bir hukukçu grubunda, Av. Yankı Büyüksezer'in dedesine hitaben Aziz Nesin'in yazdığı mektubu ve hikayesini paylaşması büyük ilgi topladı.

Av. Büyüksezer, dedesinin teknik makine ressamı olduğunu ve yıllarca Haliç Tersanesi'nde çalıştığını aktararak, bir Pazar günü balkonda tamirat yapmak isterken Aziz Nesin'le yaşanan olay ve ardından yazılan mektubu paylaştı.

İşte Aziz Nesin'in ironi ve nezaket dolu mektubu:

"Yine o meşhur balkonunda bir şeyler tamir etmek istemiş bir pazar günü, ve yine yaptığı gürültüyü pek umursamamış. Alt komşu da Aziz Nesin... Yeni gördüm bu mektubu, kitap annemdeymiş. Aziz Nesin, pazar pazar gürültü yapan dedeme döşemiş mektubu..." diyerek yaşananları aktaran Av. Büyüksezer, Nesin'in mektupla birlikte bir adet imzalı kitabını da dedesine hediye ettiğini belirtti.

İşte nezaket, ironi ve zeka dolu bir Aziz Nesin mektubu… "Sevgili Kazım Bey'ciğim, Hiç grev yapmadan, Pazar günleri bile çalışan, apartmanın ikinci katındaki fabrikanızdan dolayı sizi candan kutlarım. Büyük bir icat üzerinde çalıştığınızı tahmin ettiğimden, bu saate kadar kıyıp da fabrikanızın çalışmasını engellemek istemedim.

Ama böyle giderse, her zaman faal olan fabrikanızın altında çalışıp para kazanamayacağımdan, bizim aileyi de geçindirmek size düşecek. Çok uzun zamandan beri fabrikanız çalıştığına göre, bir büyük gemiyi parça parça yapmakta olduğunuzu tahmin ediyorum.

Herhalde parçaları birleştirip gemiyi yapınca hepimizi şaşırtacaksınız. Artık bugün akşam olmak üzere. Acaba Fabrikanızı bir iki saat paydos edip, biraz benim çalışmama müsaade eder misiniz? Bu iyiliği bir yazardan esirgemeyeceğinizi düşünerek, size hürmet olarak imzalı bir ktabımı gönderiyorum. En iyi komşuluk duygularımla.

Aziz Nesin."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.