İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Edip'ten DAÜ-SEN'e yanıt: "Farklı gündemler oluşturmaya çalışan DAÜ SEN'in açıklaması gerçeği yansıtmıyor"

Edip'ten DAÜ-SEN'e yanıt: "Farklı gündemler oluşturmaya çalışan DAÜ SEN'in açıklaması gerçeği yansıtmıyor"

<p>Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası'nın, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip'in DAÜ yönetsel ve işçi personeli için döner partisi düzenlediğini ve partiye sadece bir siyasi partinin bazı adaylarının katıldığını savunarak, Edip'i eleştirmesi üzerine, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip ve Kurul üyesi Reai Ergün açıklama yaptı.</p>

Yayın Tarihi: 03/01/18 12:46
okuma süresi: 4 dak.
Edip'ten DAÜ-SEN'e yanıt: "Farklı gündemler oluşturmaya çalışan DAÜ SEN'in açıklaması gerçeği yansıtmıyor"
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası'nın, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip'in DAÜ yönetsel ve işçi personeli için döner partisi düzenlediğini ve partiye sadece bir siyasi partinin bazı adaylarının katıldığını savunarak, Edip'i eleştirmesi üzerine , DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip ve Kurul üyesi Reai Ergün açıklama yaptı.

Edip, "Bu bir fırsat etkinliği değildir. Eminiz ki, davetlilerimiz dışında DAÜ SEN'in çağrıda bulunduğu tüm kesimler, davet ve icabet geleneğini çok iyi değerlendirebilecek görgü, bilgi ve erdeme sahiptirler" ifadeölerini kullandı.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İlker Edip tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"2 Ocak ve 3 Ocak 2018 tarihlerinde üniversitemiz yönetsel hizmetler personelinin yeni yılını kutlamak amacıyla davet etmiş bulunmaktayız.

Yeni yıl öncesi, birimlerin ve tüm sendikaların yeni yıl organizasyonları olması nedeniyle bu davet yeni yılın ilk haftası olarak çok önceden planlanmıştır. Özellikle belirtmek isteriz ki, bu davet tarafımızdan organize edilip, masrafları yine tarafımızdan karşılanmıştır. 2 Ocak 2018 tarih 12:00'da gerçekleşen yemekte görüldüğü üzere siyasi içerikli herhangi bir konuşma yapılmamıştır. Siyasi amaç içinde olsaydık temsil ettiğimiz adayların üniversitemizi ziyaret ettiği gün bu etkinliği yapabilirdik.

DAÜ SEN'in, 2 Ocak 2018, 16:24'de yaptığı yazılı açıklamasında belirttiği gibi adaylarla personelimizi buluşturma amacı taşımamaktadır. Etkinliğe katılan kişiler Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesidir. Sendikaların düzenlediği sosyal etkinliklere, aday olan üyelerinin de katıldığı bilinen bir konudur. Gayet doğal karşılanan bu durumun, konu Vakıf Yöneticiler Kurulu üyesi olduğunda farklı yorumlanmasını doğru bulmuyoruz.

Daveti yapan kişiler olarak, davet grubunu belirlemiş ve Sn. Rektör'ün de bilgisi dahilinde telefon ile arayarak daveti iletme yöntemini tercih etmiş bulunuyoruz. Davet yöntemini belirlemek tamamen davet sahiplerinin inisiyatifinde olan bir konudur.

Bizler, tüm DAÜ'lülerle çeşitli vesilelerle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duymaktayız. Akademik personelimizin sınav dönemi yoğunluğuna saygı duyarak, uygun zamanlarında üniversitemiz için bir araya gelmeyi arzu etmekteyiz. Bu organizasyonun amacını çarpıtarak, farklı gündemler oluşturmaya çalışan DAÜ SEN açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz. Kaldı ki, DAÜ SEN aday – seçmen buluşması içerikli etkinlikler düzenlemekte ve kendi davetli grubunu uygun bulduğu şekilde belirlemektedir.

2 Ocak günü yönetsel hizmetler personelimizin bir grubu ile buluşmuş, 3 Ocak günü davet ilettiğimiz diğer grubu ile buluşacağız.

Bu bir fırsat etkinliği değildir. Eminiz ki, davetlilerimiz dışında DAÜ SEN'in çağrıda bulunduğu tüm kesimler, davet ve icabet geleneğini çok iyi değerlendirebilecek görgü, bilgi ve erdeme sahiptirler."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.