DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Trump'tan İran halkına: "Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz"

Trump'tan İran halkına: "Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz"

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran açıklamaları sürüyor. Trump Twitter'dan yazdığı son mesajında "Yozlaşmış hükümetlerini geri almaya çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz" dedi.

Yayın Tarihi: 03/01/18 16:24
okuma süresi: 2 dak.
Trump'tan İran halkına: "Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz"
A- A A+

İran'daki hükümet karşıtı gösteriler 7. gününe girerken ABD Başkanı Trump Twitter'dan İran'daki olaylara ilişkin paylaşımlarını sürdürüyor.

'SAYGI DUYUYORUM'

Trump son Twitter mesajında "Yozlaşmış hükümetlerini geri almaya çalışan İran halkına saygı duyuyorum. Zamanı geldiğinde ABD'den büyük yardım göreceksiniz" dedi.

?Trump mesajında İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 'doğru zaman geldiğinde ulusa sesleneceği' yönündeki açıklamasında gönderme yapmış oldu.
Hamaney ülkedeki gösterilere ilişkin ilk açıklamasında "Son günlerde İran'ın düşmanları birleşti ve İslam Cumhuriyeti'nde karışıklık yaratmak için para, siyaset, silah ve istihbarat gibi farklı araçları kullandı" demişti.

Hamaney konuyla ilgili olarak 'doğru zaman geldiğinde' ulusa sesleneceğini de duyurmuştu.

İran'da hayat pahalılığına karşı Meşhed kentinde başlayan gösteriler rejim karşıtı nitelikler kazanarak diğer kentlere de yayılmış ve çatışmaların da yaşandığı eylemlerde 20'den fazla kişi ölmüştü.

Bugün ise İran'ın birçok kentinde on binlerce rejim yanlısı sokağa dökülerek hükümete destek vermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.