GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

10 kişilik aile yuvasız kaldı: "Tek sıkıntımız çocukların başını sokacağı bir ev"

10 kişilik aile yuvasız kaldı: "Tek sıkıntımız çocukların başını sokacağı bir ev"

Gönyeli'de bulunan Çetin Kürşat Apartmanı'nın 7'nci katında Perşembe günü çıkan yangın sonucu 10 kişilik Bayraktaroğlu ailesinin kiracı olarak kaldığı daire tamamen kül oldu. Yuvasız kalan aile, başını sokacak düşük bütçeli yeni bir ev arıyor.

Yayın Tarihi: 06/01/18 08:45
okuma süresi: 4 dak.
10 kişilik aile yuvasız kaldı: "Tek sıkıntımız çocukların başını sokacağı bir ev"
A- A A+
  • Bayraktaroğlu ailesi adına Kıbrıs Postası'na konuşan acılı baba Sabahattin Bayraktaroğlu, tek sıkıntılarının, çocuklarının başını örtecek yeni bir yuva bulmak olduğunu ifade etti.

  • Öte yandan Bayraktaroğlu ailesinin bu kötü günlerinde onlara destek çıkan ve yuvalarını açan komşuları, sosyal medya üzerinden yardımsever vatandaşlara destek talebinde bulundu.

  • Sosyal medya üzerinden komşular tarafından yapılan açıklamada, evsiz kalan 7 çocuklu aile için düşük kira ücretli bir ev ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için seferberlik ilan etti.

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova


Gönyeli'nin simgeleşmiş yapılarından Çetin Kürşat Apartmanı'nın 7'inci katında Perşembe gün çıkan yangın, Bayraktaroğlu ailesini yuvasız bıraktı. Salonda bulunan odun sobasından kaynaklandığı düşünülen yangın, aynı katta bulunan bir dairenin kapısı ve asansör kapısının kısmen yanmasına neden olurken, 8'inci kata da sıçrayan yangın, Cemal Çamlıca'ya ait dairenin salon kısmındaki camın ısıdan patlamasına ve salon odası içerisinde bulunan bazı eşyaların yanmasına yol açmıştı.

AİLE İKİYE BÖLÜNDÜ

7'si çocuk, 10 kişiden oluşan Bayraktaroğlu ailesi adına Kıbrıs Postası'na konuşan acılı baba Sabahattin Bayraktaroğlu, tek sıkıntılarının çocukların başını örtecek yeni bir yuva bulmak olduğunu ifade etti. Yangın sonrası ikiye bölünen ailenin yarısı farklı, bir diğer yarısı ise farklı olmak üzere, bu zor günlerinde onlara destek olan ve yuva açan komşularına sığınmış durumda.

Baba Bayraktaroğlu gazetemize yaptığı açıklamada, ikiye bölünmüş haldeki ailenin yeniden birleşmesi için düşük kira bedeli olan bir ev aradıklarını ve destek istediklerini kaydetti. Acılı baba, yangının çıkma nedeninin henüz kesinleşmediğini ifade ederek, evdeki tüm eşyaların yanarak hasar gördüğünü kaydetti.

Baba Sabahattin Bayraktaroğlu, yangın sırasında apartmanda bulunan ve şans eseri komşusuna kahve içmeye giden annesinin yaşadığı korku dolu anları Kıbrıs Postası'na şöyle anlattı:

"Ben işteydim annem evdeydi, çocuklara bakıyordu. Annem komşuya kahve içmeye gittikten sonra ev yanmaya başladı. Yangının neden çıktığını halen bilmiyoruz. 53 yaşındaki annem yangını fark edip, çocukların dumandan etkilenmemesi için büyük çaba harcamış ve apartmandan çıkmışlar. Ben de duyarkenden hemen eve geldim."

KOMŞULUK ÖLMEDİ

Bayraktaroğlu ailesinin bu kötü günlerinde onlara destek çıkan ve yuvalarını açan komşuları, sosyal medya üzerinden yardımsever vatandaşlara destek talebinde bulundu.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sabah saat 10 civarında bizim de kaldığımız apartmanın(Çetin Kürşat Apartmanı-Gönyeli) 7'inci katında maalesef yangın çıktı. 7 çocuklu ailenin evi, eşyaları, her şeyleri küle döndü. Hiç bir şeyleri kalmadı. Soğuk kış günün de sokakta kaldılar. Ne kadar yardımcı olabiliriz bilmiyorum ama elimizden ne gelirse; yiyecek, içecek, kıyafet , bez yardımı, yeni iç çamaşırı ve en önemlisi kalacak yerleri yok uygun fiyatlı kiralık ev. Çocukların yaş grubu ve ayak numaralarını yazıyorum. Anne ve babanın tam bilmiyorum 38 40 yaşlarındalar. L veya XL olabilir.

**14 yaşında kız çocuğu ayak numarası 38
** 13 yaşında kız çocuğu ayak numarası 37
** 10 yaşında kız çocuğu ayak numarası 36
** 9 yaşında erkek çocuğu ayak numarası 34
** 6 yaşında erkek çocuğu ayak numarası 33
** 2 yaşında erkek çocuğu ayak numarası 26
** 1 yaşında kız çocuğu ayak numarası 21-22
1 ve 2 yaşındaki çocuklar için 4 ve 5 numara bez
Yardımcı olmak isteyen arkadaşlarım özelden veya yoruma yazınız. Gönlünüzden elinizden ne gelirse"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.