İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hava bulutlu, ama yağmur yok

Hava bulutlu, ama yağmur yok

Ülke genelini etkisi altına alan yağışlı hava etkisini kaybediyor. Meteoroloji Dairesi raporlarına göre bu hafta yağmur beklenmiyor.

Yayın Tarihi: 07/01/18 09:05
okuma süresi: 3 dak.
Hava bulutlu, ama yağmur yok
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

KKTC genelinde geçtiğimiz hafta yağışlı hava etkili olurken, dün öğleden sonradan itibaren yağışlı hava ülkeyi terk etti. Meteoroloji Dairesi önümüzdeki bir haftalık periyotta yağmur beklenmediğini açıklarken, hava sıcaklığının iç kesimlerde ve sahillerde 17-20 derece dolaylarında olacağını bildirdi. Ülkenin alçak basınç sistemi ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalmasının beklendiğini belirten Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini ve rüzgarın da kuzey ve batı yönlerden orta şiddette eseceğini duyurdu

En yüksek hava sıcaklığı 20 derece

7 Ocak- 9 Ocak tarihlerini kapsayan Meteoroloji Dairesi tahminlerine göre Başkent Lefkoşa'nın bugün en düşük hava sıcaklığı 4, yarın 6, Salı günü ise 7 derece dolaylarında olması bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığı ise bugünden Salı gününe kadar 19 derece olacağı açıklandı.

Girne'de bugün ve yarının en düşük hava sıcaklığı 11 derece olması beklenirken, Salı günü ise 13 derece dolaylarına çıkması bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığının bugün 19 derece, yarın ve Salı günü 20 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Dairesi'nin tahminlerine göre Güzelyurt'ta termometreler en düşük hava sıcaklığını bugün ve Salı günü 7 derece, yarın 6 dereceyi gösterirken, en yüksek hava sıcaklığı ise bugün, yarın ve Salı günü değişmeyerek 20 derece dolaylarında olacak.

Gazimağusa'da bugün, yarın en düşük hava sıcaklığı 9 dereceyi gösterirken Salı günü en düşük hava sıcaklıları 10 dereceyi gösterecek. En yüksek hava sıcaklıkları ise bugün, yarın ve Salı günü değişmeyerek 20 derece olacak.

Meteoroloji Dairesi'nin verilerine göre İskele'de bugün ve yarın en düşük hava sıcaklığı 7, yarın 9 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise bugün ve yarın 19, Salı günü ise 20 derece olması bekleniyor.

Lefke'de ise en düşük hava sıcaklıklarının bugün 12, yarın 11, Salı günü ise yeniden 11 derece olması beklenirken, en yüksek hava sıcaklığı ise bugün ve yarın 19, Salı günü ise 20 derece olarak açıklandı.

Bulutlu hava devam edecek

Rapora göre Pazar ve Pazartesi günleri havanın açık az bulutlu olması bekleniyor. Periyot boyunca havanın bulutlu olması beklenirken, Salı günü az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, Çarşamba günü parçalı çok bulutlu sabah saatleri sisli, Perşembe günü parçalı ve az bulutlu sabah saatleri sisli ve Cuma günü az bulutlu geçecek.

Rüzgar ise periyodun ilk günü Kuzey ve Doğu, diğer günlerde ise Kuzey ve Batı

yönlerden orta kuvvette esecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.