ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kundaklama zanlıları Eriz ile İnönü tutuksuz yargılanacak

Kundaklama zanlıları Eriz ile İnönü tutuksuz yargılanacak

Mağusa'da Gülsün Yılsev'e ait iki aracı kundakladıkları gerekçesi ile tutuklanan Zafer Eriz ile Enis İnönü aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 12/01/18 08:08
okuma süresi: 2 dak.
Kundaklama zanlıları Eriz ile İnönü tutuksuz yargılanacak
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Gülsün Yılsev'e ait HKH 374 ve KTF 421 plakalı iki BMW marka aracın yanıcı madde dökülerek ateşe verildiği olay ile ilgili tutuklanan Zafer Eriz ile Enis İnönü tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis ekiplerinin olay ile ilgili yürüttüğü soruşturmaya zanlıların etki etme olasılığı kalmadığı gerekçesi ile zanlı Eriz ile İnönü teminata bağlanırken, her iki zanlıda ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

38 BİN TL'LİK ZARAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Yusuf Karaoğulları mahkemede verdiği ifadesinde, 1 Ocak 2018 tarihinde saat 4:00 sıralarında Dumlupınar bölgesindeki Ahmet İbrahim Sokak'ta Gülsün Yılsev adına kayıtlı HKH 374 ve KTF 421 plakalı iki aracın yanıcı madde dökülerek kasten ve kanunsuz olarak hasara uğratıldığını anımsattı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde elde edilen emareler ışığına zanlıların tespit edilerek tutuklandığını belirten Karaoğulları, iki aracın yakılması nedeni ile toplam 38 bin 400 TL hasarı meydana geldiğini açıkladı. Yürütülen soruşturmaya zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirten polis memuru zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz zanlı Enis İnönü ile Zafer Eriz'in yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların 4'er bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Gündüz ayrıca KKTC vatandaşı birer kefilin 75'er bin TL kefalet senedi imzalamasını emretti. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiren zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.