İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yerli ürünlerden, 66 numunenin 60'ı temiz

Yerli ürünlerden, 66 numunenin 60’ı temiz

Tarım Dairesi 5-11 Ocak 2018 tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 12/01/18 12:26
okuma süresi: 2 dak.
Yerli ürünlerden, 66 numunenin 60’ı temiz
A- A A+
Tarım Dairesi 5-11 Ocak 2018 tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

Devlet Laboratuvarı'nda yapılan analizlerde ithal ürünlerden; elma çeşitleri, çeri domates, buğday, armut çeşitleri, arpa, yemlik mısır, havuç ve cennet hurması olmak üzere 26 numunenin hiçbirinde limit üstü kalıntıya rastlanmadı.

Yerli ürünlerden; marul, maydanoz, enginar, greyfurt, yafa portakal, ıspanak, domates, salatalık, pancar, biber, taze fasulye, kabak, sarma, pancar, biber çeşitleri, pazı, mandora mandarin, limon, valencia portakal, king mandalin, pırasa, roka ve patates olmak üzere 66 numunenin 6'sında ise limit üstü kalıntıya rastlandı.

Geçen haftalarda yapılan analizde limit üstü çıkan Çatalköy'de Ahmet Kayım'a ait pazı bu hafta yapılan analizde limit üstü çıkmasından dolayı ürünün imhasına karar verildi.

Bu hafta yapılan analizlerde limit üstü çıkan Akdoğan'da Ahmet Aktolga'ya ait biber, Mağusa'da Selvi Kaçar'a ait sivri biber, Alsancak'ta Mehmet Osman'a ait taze fasulyenin hasadı bir sonraki analize kadar durduruldu.

Geçen hafta yapılan analizlerde limit üstü çıkan Tatlısu'da Cuma Özdemir'e ait domates, Düzce'de Halil Bender'e ait ıspanak bu hafta yapılan analizlerde ikinci alımda da limit üstü çıkmasından dolayı ürünlerin hasadı bir sonraki analize kadar durduruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.