TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Cimri eş boşanma sebebi

Cimri eş boşanma sebebi

<div class="b-article__lead"> <p>TC Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 'aşırı hesaplı' ve 'cimrilik ölçüsündeki tutumluluktan' sonra durumu iyi olmayan eşe, maddi imkanları yerinde olduğu halde harçlık vermemeyi de boşanma nedeni kabul etti.</p> </div> <div class="b-article__text"> <p> </p> <div class="b-inject m-inject-min"> </div> </div>

Yayın Tarihi: 02/02/18 08:13
okuma süresi: 1 dak.
Cimri eş boşanma sebebi
A- A A+
TC Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 'aşırı hesaplı' ve 'cimrilik ölçüsündeki tutumluluktan' sonra durumu iyi olmayan eşe, maddi imkanları yerinde olduğu halde harçlık vermemeyi de boşanma nedeni kabul etti.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, hukuk dairesinin mahkemeye gönderdiği 13 Nisan 2017 tarihli kararda, "Ekonomik durumu yetersiz olan eşine, olanağı olduğu halde harçlık vermemek ekonomik şiddet olmakla boşanma sebebidir" denildi.

Çalışmayan ve maddi imkanları da olmayan eşe, istemesine rağmen harçlık bırakmamak Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesine göre, "Evlilik birliğinin, ortak hayatı sürdürmeleri eşlerden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmasına" gerekçeleri arasına girdi.

Yargıtay, "Ekonomik durumu yetersiz olan eşine, olanağı olduğu halde harçlık vermemeyi" de "Ekonomik şiddet" olarak nitelendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.