İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Cinayet zanlısı Şanlı, 4 gün sonra adalete teslim oldu

Cinayet zanlısı Şanlı, 4 gün sonra adalete teslim oldu

Nijerya uyruklu 28 yaşındaki Kennedy T. Dede cinayetinin son zanlısı Nidai Şanlı tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Cinayetin ardından Güney Kıbrıs'a kaçan ve 4 gün sonra geri dönerek teslim olan Şanlı, "pişmanım, öldürmek istemedim" dedi

Yayın Tarihi: 04/02/18 09:00
okuma süresi: 4 dak.
Cinayet zanlısı Şanlı, 4 gün sonra adalete teslim oldu
A- A A+

KIBRIS POSTASI -Nadire BAHADİ

Kennedy T. Dede'nin aranan son cinayet zanlısı Nidai Şanlı polise teslim oldu. Mağusa'da kendisinden alacağı olduğu gerekçesi ile beraberindeki 6 kişi ile birlikte 28 yaşındaki Kennedy T. Dede'yi dövüp kaçırarak Çanakkale Göleti bölgesine götüren, ardından Dede'yi bu kez döve döve öldürerek gölet kenarında yarı çıplak şekilde bırakıp kaçan cinayet zanlısı Nidai Şanlı'da tutuklandı. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından apar topar Güney Kıbrıs'a kaçan Şanlı, 4 gün kaçabildi. Dün sabahın ilk saatlerinde dönüp polise teslim olan zanlı Şanlı, dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşına çıkarıldı. Aleyhinde "Adam öldürme", "Adam kaçırma" ve "Ciddi darp" suçlaması ile soruşturma başlatılan Nidai Şanlı, 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Mahkemede avukatı olmadığı için kendisine söz hakkı tanınan cinayet zanlısı "ben öldürmek istemedim. Kimse kimseyi öldürmek istemez. Korkutmak için yaptım" diyerek pişman olduğunu söyledi.

Akyar Sınır Kapısı'ndan teslim oldu

Olayın soruşturmasını yürüten soruşturma subayı polis müfettişi Erkan Yahat mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Nidai Şanlı'nın, 29 Ocak 2018 tarihinde yanında Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt ve Onur Körkurt olduğu halde alacağı olduğu parayı tahsil etmek için Kuzenler Apartmanı Daire 7'de ikamet eden Kennedy T. Dede'nin evine giderek kendisini hilafı dışında zorla darp ederek kaçırıp GU 042 plakalı araçla Çanakkale Göletine getirip ciddi şekilde darp ederek ölümüne neden olduğunu açıkladı. Zanlı'nın 30 Ocak tarihinde yasal yollardan Güney Kıbrıs'a geçtiğini söyleyen Yahat, zanlının 3 Şubat tarihinde saat 03:00 raddelerinde Akyar Kara Giriş Kapısı'na gelerek polise teslim olduğunu kaydetti.

Mesele ile ilgili olarak daha önceden zanlılar Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D aleyhinde tutukluluk süresi temin edildiğini söyleyen Yahat, Nidai Şanlı'nın gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Yahat soruşturmanın selameti açısından zanlı Şanlı'nın 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Akrabaları alıp polise teslim etti

Kennedy Dede'nin cesedinin bulunmasının ardından 30 Haziran saat 17:00 sıralarında Aydan Sel ile birlikte yasal yollardan Güney Kıbrıs'a kaçan Nidai Şanlı'nın Aydan Sel'in Pile'de yakalanmasının ardından polisin elinden kaçarak Paralimni'ye kaçtığı öğrenildi. Paralimni'de aç, susuz kalan Şanlı'yı kaldırımda yatırken bulan bir Kıbrıslı Rum'un evinde misafir ettiği, yemek verip 1 gece yatacak yer sağladığı da edinilen bilgiler arasında. Ardından soğuk havada yine sokakta aç kalan Şanlı'nın dün gece polis bir tanıdığını aradığı ve teslim olmak istediğini söylediği öğrenilirken, Şanlı'yı saat 03:00 sıralarında iki akrabasının Paralamni'den alarak Akyar Sınır Kapısı'na getirdiği ve polise teslim ettiği öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.