İÇ HABERLER
okuma süresi: 11 dak.

Vatandaş hükümet ortaklarının anlaşamayacağından endişeli

Vatandaş hükümet ortaklarının anlaşamayacağından endişeli

Kıbrıs Postası, esnaf ve sokaktaki vatandaşlara, kurulan yeni hükümetten beklentilerini sordu... Kriz istemeyen vatandaş açıkça CTP,HP,DP,TDP koalisyonunda ortakların kendi aralarında anlaşabilmelerini istiyor...

Yayın Tarihi: 04/02/18 09:15
okuma süresi: 11 dak.
Vatandaş hükümet ortaklarının anlaşamayacağından endişeli
A- A A+

KIBRIS POSTASI -Rahmican ÇALIŞKAN

• Murat Ayad (Garson- 47): "Tek beklentim anlaşmalarıdır"

• Mehmet Yunus (Taksici – 37): "Vaat ettiklerini yapacakları günü sabırsızlıkla bekliyorum"

• Ulusal Şener (Esnaf – 62): "Anlaşamayacakları kanaatindeyim…"

• Veysi Dindar (Kasap – 45): "Eğer bir tartışma çıkacaksa halkın çıkarlarından yana olmak zorundalar"

• Baki Dilekçi (Manav-45): "Toplu taşıma gelirse trafik sorununu aşabileceklerini düşünüyorum"

• Emine Arsever (Esnaf- 70): "Anlaşmak da anlaşamamak da insanların elinde…"

• Batuhan Hiçkorkmaz (İşçi – 22): "Kaprisleri bir kenara iterek, iyi geçinmelerini ve koordineli çalışmalarını diliyorum"

• Ahmet Mağusalı (Kasap – 78): "Adama göre koltuk değil, koltuğa göre adam bulmalarını istiyorum"

• Yaşar Keleşzade (Tezgâhtar – 64): "Kimseye pabuç bırakmasınlar, hakkı olan hakkını alsın"

• İsmail İteriş (Manav – 40): "Vadettiklerinin bir kısmını kısa süre içinde hayata geçirmelerini istiyorum"

• Ahmet Eyin (Emekli- 68): "Ben bir vatandaş olarak anlaşmalarını çok istiyorum"

• Mahmut Yağmur (Yorgancı – 66): "Anlaşmalarını diliyorum, buna mecburlar"

• Orhan Çakır (Çaycı – 43): "İktidarda olduklarının farkında olup, bunun ağırlığını taşımalarını istiyorum"

• Ayhan Altay (Garson – 32): "Çözülmeyi bekleyen sorunları anlaşarak çözmelerini istiyorum"

• İlker Atıl (İşletmeci-35): "Beklentim, adaletli ve temiz bir yönetim"

• Tursan Tünay (Sandviçci- 42): "Türkiye ile olan ilişkileri sağlıklı yürütürlerse, ekonomik yönden başarılı olurlar"

• Özkan Çetinkaya (Taksici – 46): "Mevcut hükümetin ömrünü fazla uzun görmüyorum, umudum yok"

Kıbrıs Postası, esnaf ve sokaktaki vatandaşlara, kurulan yeni hükümetten beklentilerini sordu… Kriz istemeyen vatandaş açıkça CTP,HP,DP,TDP koalisyonunda ortakların kendi aralarında anlaşabilmelerini istiyor…

VATANDAŞ NE DEDİ?

İlker Atıl (İşletmeci-35): "Beklentim, adaletli ve temiz bir yönetim"

İlker Atıl (İşletmeci-35): "Ben başarılı olacağını düşünüyorum ve buna inanıyorum. Benim bu hükümetten beklentim, adaletli ve temiz bir yönetim"

Tursan Tünay (Sandviçci- 42): "Türkiye ile olan ilişkileri sağlıklı yürütürlerse, ekonomik yönden başarılı olurlar"

Tursan Tünay (Sandviçci- 42): "Zor olmasına rağmen, eğer belirlenen protokollere sadık kalır kalırlarsa başarılı olabileceklerini düşünüyorum. Eğer Türkiye ile olan ilişkileri sağlıklı yürütürlerse, ekonomik yönden başarılı olurlar, ki Türkiye ile ilişkilerimizi iyi tutmaya mecburlar, çünkü bu ülkede Türkiye gerçeği var."

Özkan Çetinkaya (Taksici – 46): "Mevcut hükümetin ömrünü fazla uzun görmüyorum, umudum yok"

Özkan Çetinkaya (Taksici – 46): "Yeni hükümet ile çok fazla beklentim yok maalesef. İkili koalisyonda bile anlaşamayanlar 4'lü koalisyonda nasıl anlaşabilecekler diye çok merak ediyorum. İp çekme oyununda kim başarılı olacak bakıp görücez. CTP ne zaman iktidarda yer alsa, gerek sağ, gerek solu pişman ettiğini biliyorum. Fakirden vergi almaktan başka bir iş yapmadıklarına inanıyorum, kısacası mevcut hükümetin ömrünü fazla uzun görmüyorum, umudum yok."

Murat Ayad (Garson- 47): "Tek beklentim anlaşmalarıdır"

Murat Ayad (Garson- 47): "Memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum, ama fazla bir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Tek beklentim anlaşmalarıdır. İktidarda olduklarının farkında olmalarını istiyorum."

Mehmet Yunus (Taksici – 37): "Vaadettiklerini yapacakları günü sabırsızlıkla bekliyorum"

Mehmet Yunus (Taksici – 37): "Yeni hükümetimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum, ama gerçeğe bakacak olursak geleceği gözükmüyor, vaadettiklerini yapacakları günü sabırsızlıkla bekliyorum. Sırf hükümet kurulsun diye birleştiklerini düşünüyorum, İnşallah beni yanıltırlar."

Ulusal Şener (Esnaf – 62): "Anlaşamayacakları kanaatindeyim"

Ulusal Şener (Esnaf – 62): "4 'lü koalisyon olmaz, ileride dağılacaklarını düşünüyorum, anlaşamayacakları kanaatindeyim, bunun nedeni bir tarafın sağ, bir tarafın sol olmasıdır. Erken seçim kaçınılmaz. Bence sandıktan çıkan birinci partinin kesinlikle iktidarda yer alması gerekir."

Veysi Dindar (Kasap – 45): "Eğer bir tartışma çıkacaksa halkın çıkarlarından dolayı olmak zorundadır"

Veysi Dindar (Kasap – 45): "Ben bu hükümetten ivedi bir şekilde icraat bekliyorum. Kaprisleri bir kenara bırakmaları gerekiyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını ve eksiklerini acele olarak karşılamalarını istiyorum. Koltuk kavgasını bırakmaları gerekir. Eğer bir tartışma çıkacaksa, o tartışma halkın çıkarlarından dolayı olmak zorundadır. İnşallah devam eder ama uzun sürmesi çok zor. 2 sol, 2 sağ parti zor olacaktır.

Baki Dilekçi (Manav-45): "Toplu taşıma gelirse trafik sorununu aşabileceklerini düşünüyorum"

Baki Dilekçi (Manav-45): "Öncelikle ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah uzun sürer, uzun vadeli olmak zorunda, çünkü halkımızın yeniden bir seçim daha kaldırabilecek ne gücü, ne de sabrı kaldı, yeniden bir seçimin bedelini halk öder, zararını hep birlikte görürüz. Yeni hükümetten öncelikli isteğim Türkiye ile anlaşarak tüm ülkeye toplu taşımayı getirmeleri, eğer toplu taşıma gelirse trafik sorununu aşabileceklerini düşünüyorum."

Emine Arsever (Esnaf- 70): "Anlaşmak da, anlaşamamak da insanların elinde"

Emine Arsever (Esnaf- 70): "Denemekte zarar yok, fayda var. Anlaşmak da, anlaşamamak da insanların elinde olan bir şey. Temennim uzun sürmesi, ama pek uzun süreceğini görmüyorum."

Batuhan Hiçkorkmaz (İşçi – 22): "Kaprisleri bir kenara iterek, iyi geçinmelerini ve koordineli çalışmalarını diliyorum"

Batuhan Hiçkorkmaz (İşçi – 22): "Halkımız için hayırlı olmasını diliyorum. Yeni kurulan hükümetin, kaprisleri bir kenara iterek, iyi geçinmelerini ve koordineli çalışmalarını diliyorum. Eğer koordineli, planlı ve anlaşarak çalışırlarsa ülkemizin içinden çıkılamayacak hiçbir sorunu yoktur."

Ahmet Mağusalı (Kasap – 78): "Adama göre koltuk değil, koltuğa göre adam bulmalarını istiyorum"

Ahmet Mağusalı (Kasap – 78): "Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Benim yeni hükümetimizden beklentilerim; bakanlıklardaki kişiler değişebilir, ama onun altındaki işi oturtmuş olan müdürlerin değişmemelidir. Her seçimde iktidara gelenlerin, kurumlara kendi adamlarını yerleştirmesinden çok rahatsızım, bu ülkemizi her seçimde başa dönüdürüyor. Tabiri caizse 'Kılı kırk yarmak' yani, akıllı düşünmek zorundalar. Naz yapmayı bir kenara bırakıp, bazı şeylerden feragat etmelerini istiyorum. Şu parti, bu parti deyimlerini ellerinin tersiyle bir kenara itmelerini bekliyorum. Sürekli birliktelik şart. Adama göre koltuk değil, koltuğa göre adam bulmalarını istiyorum."

Yaşar Keleşzade (Tezgahtar – 64): "Kimseye pabuç bırakmasınlar, hakkı olan hakkını alsın"

Yaşar Keleşzade (Tezgahtar – 64): "Yeni hükümetin başarılı olacağını düşünmüyorum. En azından vadettiklerini yapmalarına inanmak istiyorum. Fakirin hakkını rantçılara ve ihaleci yamyamlara yedirmeyen bir hükümet olmalarını istiyorum. Kimseye pabuç bırakmasınlar, hakkı olan hakkını alsın. Bakanlıkları yönetecek olan kişilerin o işin erbabı olmalarını, işin içinden çıkmış insanların olmalarını istiyorum.

İsmail İteriş (Manav – 40): "Vadettiklerinin bir kısmını kısa süre içinde hayata geçirmelerini istiyorum"

İsmail İteriş (Manav – 40): "Yeni hükümetin başarılı olacağına ve vadettiklerinin bir kısmını kısa süre içinde hayata geçirmelerini istiyorum. Eğer çok büyük pürüzler çıkmazsa, ömrünün de uzun olacağını düşünüyorum, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Ahmet Eyin (Emekli- 68): "Ben bir vatandaş olarak anlaşmalarını çok istiyorum"

Ahmet Eyin (Emekli- 68): "1 parti başa çıkamıyorken, 4 partinin başa çıkacağına hiç ihtimal vermiyorum. Tartışmalı günler bizi bekliyor, ben bunun en aza indirilmesini istiyorum, ben bir vatandaş olarak anlaşmalarını çok istiyorum, birbirlerinin açıklarını kapatmalarını istiyorum ve demokrasinin gereğinin bu olduğuna inanıyorum."

Mahmut Yağmur (Yorgancı – 66): "Anlaşmalarını diliyorum, buna mecburlar"

Mahmut Yağmur (Yorgancı – 66): "Yeni hükümetten umutsuzum, ne ümidim var, ne de güvenim. Bunlara rağmen anlaşmalarını diliyorum, sorunları aralarında, halka yansıtmadan çözmelerini gerektiğini söylemek istiyorum, buna mecburlar. Bir araya geldikleri zaman münakaşa değil, münazara yapmalarını istiyorum, ama maalesef tartışmaktan öteye gideceklerini düşünmüyorum, olan esnafa, sanatkara ve vatandaşlara oluyor."

Orhan Çakır (Çaycı – 43): "İktidarda olduklarının farkında olup, bunun ağırlığını taşımalarını istiyorum"

Orhan Çakır (Çaycı – 43): "Bizi temsil edebilecek birini istiyorum, kim olduğu benim için hiç farketmez. İktidarda olduklarının farkında olup, bunun ağırlığını taşımalarını istiyorum. Sürekli kendisini düşünmeyen, empati yeteneği gelişmiş kişilerin üst kademelerde olmasını istiyorum."

Ayhan Altay (Garson – 32): "Çözülmeyi bekleyen sorunlarını anlaşarak çözmelerini istiyorum"

Ayhan Altay (Garson – 32): "Ben bir vatandaş olarak ülkem için en hayırlısı neyse onu isterim elbette. Ben yeni kurulan hükümetin, başarılı ya da başarısız olacağını bilemiyorum. Hükümetimizden icraatlarını acele ve planlı bir şekilde hayata geçirmelerini istiyorum ve en önemlisi; ülkemizin çözülmeyi bekleyen sorunlarını anlaşarak çözmelerini istiyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.