İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıslıları kriket oyununda buluşmaya davet ettiler

Kıbrıslıları kriket oyununda buluşmaya davet ettiler

Kuzey Kıbrıs'ta öğrenci olan Pakistan vatandaşları Salman Ahmed Siddiqui, Abeer Naseem, Ammar Jafri ve Owais Masood her hafta sonu oynadıkları 'Kriket' oyunu hakkında, duygu, düşünce ve fikirlerini Kıbrıs Postası'na anlattılar…

Yayın Tarihi: 04/02/18 09:05
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıslıları kriket oyununda buluşmaya davet ettiler
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Rahmican ÇALIŞKAN

Kuzey Kıbrıs'ta öğrenci olan Pakistan vatandaşları Salman Ahmed Siddiqui, Abeer Naseem, Ammar Jafri ve Owais Masood her hafta sonu oynadıkları 'Kriket' oyunu hakkında, duygu, düşünce ve fikirlerini Kıbrıs Postası'na anlattılar…

Asvalt üzerinde ve trafiğe açık alanlarda oynadıklarını belirten öğrenciler, belediyenin kriket için bir alan yapması kendilerini çok sevindireceğini anlattılar ve özellikle Kıbrıslıların bu oyunu öğrendikleri zaman vazgeçilmez bir aktivite kaynağı olacağından emin olduklarını söylediler…

Salman Ahmed Siddiqui (Makine mühendisliği öğrencisi-20): "Belediye bir alan yaparsa çok memnun oluruz ve çok seviniriz"

Abeer Naseem (Mimar Öğrencisi-21): "Kıbrıslı vatandaşlar ile birlikte kriket oynamayı çok isteriz"

Ammar Jafri (Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi-22): "Asvalt zeminde oynuyoruz, bu kesinlikle çok tehlikeli"

Owais Masood (İşletme Bölümü öğrencisi-24): "Kriket heyecan verici ve çok bağdaştırıcı"

Kuzey Kıbrıs'ta öğrenci olarak bulunan Pakistan vatandaşı gençler kriket oyunu hakkında şu bilgileri verdiler: "Pakistan'daki en popüler oyun krikettir. Sadece Pakistan'da değil Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Hindistan, Avusturalya gibi ülkelerde de kriket çok popülerdir. Kendi ülkemizde çok oyun alanımız var, hükümet bu oyun için yatırımlarda da bulundu; stadyumlar yaptırdı, ligimiz var ve çok başarılı oyuncularımız var."

"Belediye bir alan yaparsa çok memnun oluruz ve çok seviniriz"

Öğrenciler Kuzey Kıbrıs'ta kriketin nasıl oynandığını anlatarak, fikirlerini şu şekilde paylaştılar: "Kıbrıs'ta kriket oynamak için bir alan yok, biz de asvalt ve boş arsalarda oynuyoruz, ama genelde asvalt zeminde oynuyoruz, bu kesinlikle çok tehlikeli; arabalar geçiyor, bizde araçlar geçerken kenar çekilip oyunu bölüyoruz. Eğer belediye böyle bir alan yaparsa çok memnun oluruz ve çok seviniriz. Bunun maliyetinin çok fazla olduğunu düşünmüyoruz. Ufak bir alan da çok kullanışlı olabilir. Kıbrıs vatandaşlarının kriket oynadığını hiç görmedim, aslında bu oyunun heyecan verici ve çok bağdaştırıcı özelliği var; takım oyunu olduğu için iletişim gerektiren de bir oyun. Burada da bir lig kurulabilir mesela, bu spor Kıbrıs'ta yaygınlaşabilir. Pakistan' da bu spor için özel kurulmuş bir ligimiz var, ismi PSL (Pakistan Süper Ligi), hatta uluslararası oynanan ligler de var ve Pakistan'dan da uluslararası liglere katılan takımlar var."

"Kıbrıslıları kriket oyununda buluşmaya davet ediyoruz"

Pakistanlı öğrenciler şöyle devam etti: "Biz ev arkadaşlarımızla takım kurup, her hafta sonu kriket oynuyoruz, çok keyif alıyoruz ve bu oyun ile tanışanların da vazgeçilmezi haline geldiğini biliyoruz. Kıbrıs'ta özellikle Pakistanlı öğrenciler arasında yaygın oynanan bir oyun bu, ama Kıbrıslıların da öğrenmesini çok istiyoruz ve onları kriket oyununda buluşmaya davet ediyoruz…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.