İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özgür: "Yeni hükümetin değişim sürecimize katkılarını dilerim"

Özgür: "Yeni hükümetin değişim sürecimize katkılarını dilerim"

Kurulan yeni hükümetin değişim sürecimize olumlu katkılar koymasını temenni eden Eski Maliye Bakanı Birikim Özgür, hükümetlerin bilinçli, kararlı ve Türkiye ile çok iyi iletişim kurabilecek kapasitede olmalarının çok büyük önem taşıdığını vurguladı ve "Köhnemiş rejimle başa çıkabilmenin esası kararlılıkla elini taşın altına koymaktır. İdare-i maslahatçı bir tutumun ülkedeki iktidar yapılanmasının gerek oluşumunu gerekse sürdürülebilirliğini çok olumsuz etkileyeceği kanısındayım" dedi.

Yayın Tarihi: 04/02/18 09:27
okuma süresi: 4 dak.
Özgür: "Yeni hükümetin değişim sürecimize katkılarını dilerim"
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Vatan MEHMET

Kurulan yeni hükümetin değişim sürecimize olumlu katkılar koymasını temenni eden Eski Maliye Bakanı Birikim Özgür, hükümetlerin bilinçli, kararlı ve Türkiye ile çok iyi iletişim kurabilecek kapasitede olmalarının çok büyük önem taşıdığını vurguladı ve "mesele, toplumu da mümkün olduğunca yanınızda tutarak su ihalesini ilerletebilmektir, kablo projesini hızlandırabilmektir, yeni devlet hastanesini hızla yaşama geçirebilmektir. Bu gibi konularda idare-i maslahatçı bir tutumun ülkedeki iktidar yapılanmasının gerek oluşumunu gerekse sürdürülebilirliğini çok olumsuz etkileyeceği kanısındayım" değerlendirmesini yaptı.

Sosyal medya hesabından yazan Özgür şöyle dedi; "Ülkemizde sistemin kilitlenmesinin temel sebebi henüz çözüm gerçekleşmeden de dünyalı olup olmama konusunda toplumumuzun karar verememiş olmasıdır. Değişen dünya koşullarında Kıbrıslı Türkler 3 kazanıp, 5 harcayan ve 10 da dönmeyen borcu bulunan bir yapı ile geleceğe emin adımlarla yürüyemez. Ekonominin hızla reel sektöre kaydırılması ve ilmik ilmik yeni bir kamu düzenin inşası yeni sistem tartışmalarının mihengi noktasıdır.

Bu eşiği entelektüel anlamda Kıbrıslı Türklerin aşabilmesi için Türkiye'nin hem sürece teknik ve mali katkısı hem de bu sürecin Kıbrıslı Türk kimliğine, kültürüne ve siyasi varlığına zarar değil katkı sağlayacağı yönünde güven duygusunun gelişebilmesi noktasındaki katkıları altın değerindedir.

Aksi takdirde Kıbrıslı Türklerin ağızlı yüzlü bir uluslararası ihale dahi açamadığı ve açamayacağı tıkanık bir toplum ve sistem görüntüsü ortadan kaldırılamayacaktır.

Dolayısı ile buradaki hükümetlerin bilinçli, kararlı ve Türkiye ile çok iyi iletişim kurabilecek kapasitede olmaları çok büyük önem taşır…"

"Köhnemiş rejimle başa çıkabilmenin esası kararlılıkla elini taşın altına koymaktır"

"Zira böylesi bir değişim sürecine sadece buradaki kurulu düzenin sağdaki ve soldaki oyuncuları değil aynı zamanda Kıbrıslı Türklerin kalkınmasını ve bir varlık olarak güçlenmesini tehdit olarak algılayabilecek kimi Türkiyeliler, Kıbrıslı Rumlar hatta Avrupalılar ve Amerikalılar da muhalefet edebilmektedir.

Bu koşullarda mevcut köhnemiş rejimle başa çıkabilmenin esası kararlılıkla elini taşın altına koymaktır. Kaybetme riskinizin yüksek olduğunu hissetseniz bile, aldığınız sorumluluk bunu gerektirir.

Burada mesele, toplumu da mümkün olduğunca yanınızda tutarak su ihalesini ilerletebilmektir, kablo projesini hızlandırabilmektir, yeni devlet hastanesini hızla yaşama geçirebilmektir.

Bu gibi konularda idare-i maslahatçı bir tutumun ülkedeki iktidar yapılanmasının gerek oluşumunu gerekse sürdürülebilirliğini çok olumsuz etkileyeceği kanısındayım.

Kurulan yeni hükümetin değişim sürecimize olumlu katkılarını temenni eder, başarılar dilerim…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.