MAGAZİN
okuma süresi: 3 dak.

Tarantino'nun tecavüzle suçlanan Polanski'yi savunduğu röportaj tepki topladı

Tarantino'nun tecavüzle suçlanan Polanski'yi savunduğu röportaj tepki topladı

Amerikalı yönetmen Quentin Tarantino'nun meslektaşı Roman Polanski'nin 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmesinin tecavüz olmadığını söylediği bir röportajı ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 07/02/18 12:25
okuma süresi: 3 dak.
Tarantino'nun tecavüzle suçlanan Polanski'yi savunduğu röportaj tepki topladı
A- A A+

2003 yılında yapılan radyo röportajında, Tarantino'nun 13 yaşındaki kızın cinsel ilişkiye kendi isteğiyle girdiğini söyleyerek Polonyalı yönetmeni savunması tepki topladı.

Roman Polanski 1977 yılında 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla yasa dışı bir şekilde cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmiş, 42 gün hapis yattıktan sonra salıverilmiş ancak tecavüzle suçlandığı dava devam ederken ABD'den kaçmıştı.

Tarantino, Howard Stern ve Robin Quivers'a verdiği röportajda "13 yaşındaki birine tecavüz etmedi" diyor. "Bu kanunen tecavüzdü. Kanuni olarak reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girdi, peki. Ama bu tecavüz değil."

"Bana göre, tecavüz kelimesini kullandığınızda, şiddetten, güç kullanmaktan bahsediyor olmalısınız."

Robin Quivers, Tarantino'ya çocuğa tecavüzden önce psikoaktif ilaçlar ve alkol verildiğini hatırlatmasına rağmen ünlü yönetmen görüşünde ısrar ediyor.

Tarantino "Hayır, böyle bir şey olmadı. (Mağdur çocuk için) İlişkiye girmek istedi ve onunla flört etti" diyor.

Röportajın ileri safhalarında Tarantino olayın yasa dışı olduğunu kabul ediyor ve 13 yaşındaki mağdur kendi kızı olsa adamı "eşek sudan gelinceye kadar döveceğini" söylüyor.

Ve şöyle devam ediyor: "Bunun tecavüz olduğuna inanmıyorum. Bunun hukuk dışı olduğuna inanıyorum. 13 yaşındayken değil, 13 yaşındaki bu parti kızlarıyla değil."

Quivers Tarantino'ya, 13 yaşındaki çocuklarla sosyalleşmeseydi Polanski'nin böyle bir duruma düşmeyeceğini söylüyor.

Yönetmen ise "Kızlardan hoşlanıyor" şeklinde yanıt veriyor.

Tarantino, BBC'nin konuyla ilgili röportaj talebine yanıt vermedi.

Röportajın ortaya çıkmasının ardından Twitter'da pek çok kişi bu yorumlara şoke olduklarını yazdı.

14 yaşındayken Amerikalı aktör Kevin Spacey'nin kendisine cinsel ilişkide bulmak için girişimde bulunduğunu öne süren Anthony Rapp, röportajı "tüyler ürpertici" olarak değerlendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.