ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Alacak verecek tartışmasında silah çekildi iddiası: "Seni öldürüp Kumyalı'ya atacağım"

Alacak verecek tartışmasında silah çekildi iddiası: "Seni öldürüp Kumyalı'ya atacağım"

Mağusa'da Mehmetali Oğur Garip aralarında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıkan İbrahim Özdemir ve Tuğrul Adam'a silah çektiği gerekçesi ile tutuklandı.

Yayın Tarihi: 08/02/18 07:32
okuma süresi: 4 dak.
Alacak verecek tartışmasında silah çekildi iddiası: "Seni öldürüp Kumyalı'ya atacağım"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da önceki gün alacak verecek meselesi yüzünden aralarında tartışma çıkan Mehmetali Oğur Garip ile İbrahim Özdemir ve Tuğrul Adam polislik oldu.

Jasmine Finance Ltd. sahibi Mehmetali Oğur Garip çıkan tartışmada İbrahim Özdemir ve Tuğrul Adam'a silah çekip öldürmekle tehdit ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

Aleyhindeki şikayet üzerine tutuklanan Garip'in evinde ve işyerinde arama yapan polis ekipleri şikayete konu olan kanunsuz tabancayı tespit edemezken, Garip'in iş yerinde yapılan aramada 2 adet Tunç Çağı'na ait eski eser bulunarak emare alındı. "Kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde ve eski eser tasarrufu" ile "Şiddet tehdidi" suçlamaları ile ilgili olarak zanlı aleyhinde polis tarafından soruşturma başlatılırken dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan Garip aleyhinde 2 gün tutukluluk süresi temin edildi.

"SENİ ÖLDÜRÜP KUMYALI'YA ATACAĞIM"

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Bulut mahkemede verdiği ifadesinde, 6 Şubat tarihinde Adli Şubeye giden İbrahim Özdemir ve Tuğrul Adam'ın yaptıkları şikayette zanlı Mehmetali Oğur Galip'in Jasmine Finance Ltd. isimli iş yerinde kendilerine alacak verecek meselesinden dolayı tabanca doğrulttuğunu söylediklerini belirtti. Zanlı Garip'in tabancayı Tuğrul Adam'a doğrulttuğu esnada doldur boşalt yaparak kendisine hitaben "Seni öldüreceğim. Şerefsiz seni öldürüp Kumyalı'ya atacağım" deyip şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten Bulut, Özdemir ile Adam'ın zanlı hakkında şikayetçi olduklarını kaydetti.

Ayni gün konu iş yerine gidilerek zanlı tespit edildiğini söyleyen Bulut, iş yerinde yapılan ilk aramada kanunsuz her hangi bir şey tespit edilemediğini belirtirken, zanlı Garip'in şubeye celp edilerek sorgulandığını belirten Bulut, Garip'in sorgusunda hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

KAMERA SİSTEMİNİN SÖKÜLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Olay yerinden görüntü almak için olay yerine giden uzmanların yaptıkları araştırmada kamera sisteminin olduğunun tespit edildiğini belirten polis memuru İbrahim Bulut, ancak görüntüleri kaydeden cihazın yeni sökülerek alındığının tespit edildiğini kaydetti. Konu ile ilgili olarak ortada bir çek meselesinin olduğunu ve tartışmanın bu çek meselesi yüzünden çıktığını söyleyen Bulut, zanlıdan el örneklerinin alındığını kaydetti. Tabancanın henüz tespit edilemediğini ancak iş yerinde yapılan ikinci aramada Tunç Çağı'na ait 2 adet eski eser testi bulunduğunu belirten Bulut, kanunsuz tabancanın ve kamera kayıt cihazının olay yerinden başka birileri tarafından kaçırıldığına dair ciddi şüphelerin olduğunu söyleyerek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için Mehmetali Oğur Garip'in 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlı Garip aleyhindeki ithamların ciddi olduğun dikkat çekerek, aktarılan şahadetten soruşturmanın henüz tamamlanmadığına kanaat getirip zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.