ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Zaidan'ın ülkeye kaçak olarak girdiği ortaya çıktı

Zaidan'ın ülkeye kaçak olarak girdiği ortaya çıktı

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin bir otelin 304 numaralı odasında yaptığı aramada ele geçirdiği 60 gram uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Ahmed Zaidan ve Barış Mayrok'un tutukluluk süreleri uzatıldı

Yayın Tarihi: 08/02/18 07:25
okuma süresi: 3 dak.
Zaidan'ın ülkeye kaçak olarak girdiği ortaya çıktı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin Mağusa'da bir otelin 304 numaralı odasında mahkeme emri ile yaptığı aramada 60 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunması ile ilgili tutuklanan Ahmed Zaidan ve Barış Mayrok'un tutukluluk süreleri dün tamamlandı. Zaidan ve Mayrok dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde ek tutukluluk talebi ile yargıç karşısına çıkarılırken, yürütülen soruşturma kapsamında zanlı Zaidan'ın ülkeye yasal olmayan yollardan giriş yaptığı ortaya çıktı. Buzdolabına zulalanmış şekilde tespit edilen uyuşturucu maddeler ile ilgili analiz sonuçları da henüz netlik kazanmadı. "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile polisin başlattığı soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeni ile zanlı Zaidan ve Mayrok'un 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENMEYE DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Nurettin Enginer mahkemede verdiği ifadesinde 3 Şubat 2018 tarihinde CÖŞ ekiplerinin bir otelin 304 numaralı odasında mahkeme emri ile arama yaptığını ve buzdolabının altında gizlenmiş zula halinde 9 ayrı pakette 60 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulduğunu söyledi. Zanlılar aleyhinde 4 Şubat tarihinde 3 gün tutukluluk süresinin temin edildiğin belirten Enginer, bu süre içerisinde emare alınan uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı'na, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği poşetlerin ise Parmak İzi İnceleme Şubesi'ne teslim edildiğini belirtti. Yürütülen soruşturma çerçevesinde ifade temin edildiğini belirten Enginer, kamera görüntülerinin ise incelenmeye devam ettiğini açıkladı. Soruşturmanın derinleştiğini söyleyen Enginer, zanlı Ahmed Zaidan'ın yasal olmayan yollardan ülkeye giriş yaptığını kaydetti. Enginer zanlıların serbest kalması halinde yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının bulunduğunu belirterek, soruşturmanın salimen ve doğru yönlendirilmesi için Zaidan ve Mayrok'un 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. İddia Makamı adına duruşmayı yürüten Savcı Hasan Boşnak 8 günlük tutukluluk talebini 6 ile sınırlandırırken mahkeme zanlıların 6 gün ek tutukluluğuna karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.