DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kış Olimpiyatları öncesi Kuzey Kore'den askeri geçit töreni

Kış Olimpiyatları öncesi Kuzey Kore'den askeri geçit töreni

Kuzey Kore, Güney Kore'de yarın başlayacak olan Pyeongchang Kış Olimpiyatları öncesi Pyongyang'da askeri geçit töreni düzenledi.

Yayın Tarihi: 08/02/18 17:58
okuma süresi: 2 dak.
Kış Olimpiyatları öncesi Kuzey Kore'den askeri geçit töreni
A- A A+

Kuzey Kore, ülkedeki düzenli ordunun 70. kuruluş yıldönümünü dolayısıyla başkent Pyongyang'da askeri geçit töreni düzenledi. Gerçekleştirilen törene çok sayıda askerin, tankların ve zırhlı araçların katıldığı belirtildi.

Askeri geçit törenine katılan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un askerleri selamladı. Ardından Kim Jong-un, kız kardeşi Kim Yo-jong'un ile birlikte gerçekleştirilen töreni izledikten sonra konuşma gerçekleştirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen Güney Koreli bir yetkili, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da bu sabah yaptığı geçit törenine on binlerce kişinin katıldığını ve yine binlercesinin töreni izlediğini açıkladı.

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'deki geçit töreni için daha önce 13 bin askerin bir askeri üste eğitim yaptığını açıklamıştı. Güney Kore medyası, geçit töreninin önceki yıllara göre sade bir törenle kutlandığını yazdı. 2017'de düzenlenen tören ise devlet televizyonunda canlı olarak yayınlanmış ve etkinliği çok sayıda gazeteci katılmıştı. Ayrıca Pyongyang'ın törende uzun menzilli füzelerini de sergilemesi bekleniyordu.

Geçit töreninin, Kuzey Kore'nin Pyeongchang Kış Olimpiyatları için Güney'e sporcu ve heyet üyeleri göndereceği döneme rastlaması dikkati çekti. Yarın başlayacak Pyeongchang Kış Olimpiyatları için ise Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong'un da Güney Kore'ye gitmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.