ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Cep telefonundaki mesajlar uyuşturucu alışverişini ortaya çıkardı

Cep telefonundaki mesajlar uyuşturucu alışverişini ortaya çıkardı

Mağusa Güvercinlik köyünde Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu alışverişi yaptıkları sırada yakalanan Abdüllahi Umar ile Suleiman Al Hassan'ın tutukluluk süresi uzatıldı. Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Abdüllahi Umar'ın cep telefonunda uyuşturucu maddenin yerinin tarif edildiği bazı mesajların bulunduğunu söyledi. Türe, zanlı Umar'ın bunun ardından itiraf ve suçu kabul ettiği yönüne bir gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 09/02/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Cep telefonundaki mesajlar uyuşturucu alışverişini ortaya çıkardı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'ya bağlı Güvercinlik köyü futbol sahası yakınlarında uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı bilgisi üzerine Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 150 gr sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Abdüllahi Umar ile Suleiman Al Hassan'ın tutukluluk süresi doldu. Zanlılar "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile ek tutukluluk talebiyle dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılırken, yürütülen soruşturma kapsamında zanlıya ait cep telefonlarından uyuşturucu madde alışverişi ile ilgili tespitlerde bulunan polis ekipleri suçla bağlantısı olan bir şahsı arıyor. Zanlılar, aleyhlerinde yürütülen soruşturmanın selameti için 5 gün daha poliste tutuklu kalacak.

CEP TELEFONUNDAKİ MESAJLAR ALIŞVERİŞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, 4 Şubat 2018 tarihinde narkotik tarafından alınan bilgide Güvercinlik köyü futbol sahası yakınlarında uyuşturucu alışverişi yapılacağının öğrenildiğini söyledi. Aynı gün söz konusu bölgeye gidilerek yapılan kontrolde bir ağacın altında gizlenmiş vaziyette yaklaşık 150 gram uyuşturucu madde olduğunun görüldüğünü söyleyen Türe, söz konusu uyuşturucu maddeleri kimin veya kimlerin olacağını görmek için pusu görevi yapıldığını belirtti. Saat 18:00 sıralarında zanlı Süleiman Al Hassan'ın yönetimindeki MU 968 Z plakalı araç ile gizlenmiş uyuşturucu madde yakınında durduğunun görüldüğünü söyleyen Türe, zanlı Abdüllahi Umar'ın uyuşturucu maddeyi aldığı esnada kendisine yapılan "Dur polis" ihtarına uymayarak elindeki uyuşturucu maddeyi yere atıp kaçmaya çalıştığını söyledi. Zanlı Umar'ın uyuşturucu maddenin bulunduğu yerden 70 metre ileride tutularak makul güç kullanılıp alıkonulduğunu söyleyen Türe, zanlı Suleiman Al Hassan'ın da araçtan indirilmek istenirken kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi. Emare alınan yaklaşık 150 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı'na, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği şeffaf poşetlerin ise parmak izi inceleme şubesine gönderileceğini belirten Türe, zanlıların cep telefonlarında inceleme yapılması için gerekli yazışmaların yapıldığını kaydetti. Zanlı Abdüllahi Umar'ın cep telefonunda uyuşturucu maddenin yerinin tarif edildiği bazı mesajların bulunduğunu söyleyen Türe, zanlı Umar'ın bunun ardından itiraf ve suçu kabul ettiği yönüne bir gönüllü ifade verdiğini söyledi. Cep telefonlarının yapılan incelemede suçla bağlantısı olan bir şahsın isim bazında tespit edildiğini söyleyen Türe, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

5 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, verilen 3 günlük sürenin verimli kullanılmadığı yönünde kanaat getirirken, aranan bir şahsın olduğunun göz önünde bulundurulduğu zaman ise talep edilen süresinin verilmesi gerektiği yönünde bulguda bulunarak zanlıların 5 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.