İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Baybars, Girne-Çatalköy İmar Planı ile ilgili Sivil Toplum ve Çevre Platformu örgütleri ile bir araya geldi

Baybars, Girne-Çatalköy İmar Planı ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri ve Çevre Platformu ile bir araya geldi

İçişler Bakanı Ayşegül Baybars Girne-Çatalköy İmar Planı ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 09/02/18 10:38
okuma süresi: 4 dak.
Baybars, Girne-Çatalköy İmar Planı ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri ve Çevre Platformu ile bir araya geldi
A- A A+
İçişler Bakanı Ayşegül Baybars Girne-Çatalköy İmar Planı ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Şehir Plancıları Odası, Girne İnsiyatifi, Mimarlar Odası, Mimar ve Mühendisler Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası ile Girne-Çatalköy İmar Planı konusunda bir araya geldi.

İlk sözü alan sivil toplum örgütü yetkilileri ortak görüş olarak İmar Planının ivedi bir şekilde hayata geçmesi gerektiğini söyleyerek, planın devreye girmesi sonrasında oluşabilecek eksiklik ve yanlışlıkların tekrar gözden geçirilmesi yönünde çalışma yapılabileceğini belirttiler.

Girne'nin yapısının 1989'dan beri çıkarılan emirnamelerle ciddi şekilde bozulduğuna dikkat çeken STÖ yetkilileri ortak çalışma ile katkı koymak istediklerini söylediler.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE TÜM PAYDAŞLARLA SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDE OLACAĞIZ

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise davete icabet eden sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek örgütlerin vereceği görüşlerin kendisi için değerli olduğunu ve bundan sonra yapılacak işlerde de Sivil Toplum Örgütleri ve tüm paydaşlarla istişare halinde olacaklarını ve alınacak kararların katılımcı bir anlayışla gerçekleşeceğini belirtti.

Bakan Baybars imar planlarının bölgesel kalkınma, ekonomi, rekabet edilebilirlik ve çevresel sürdürülebilirlik çerçevesinde ivedilikle gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna da vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı Baybars, Girne-Çatalköy imar planından sonra ivedi bir şekilde Girne Doğu ve Batı kesimi imarlarının da ele alınacağını, ayrıca ülke genelinde tüm imar planlarının tamamlanması için de ivedilikle çalışacaklarını söyledi.

ÇEVRE PLATFORMU OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Öte yandan, İçişleri Bakan Ayşegül Baybars Biyologlar Derneği, K.T Tabibler Birliği, Çevre Mühendisleri Odası ve Taşkent Doğa Parkı'ndan oluşan Çevre Platformu üyeleri ile bir araya geldi.

Görüşmede Çevre Platformu adına ilk sözü alan Dt. Teksen Köroğlu Bakan Kadri'ye yeni görevinde başarılar dileyerek Platform olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

DERELER DOĞRU ŞEKİLDE ISLAH EDİLMİYOR

Görüşmede söz alan Biyolog Hasan Sarpten ise dere ıslahlarının doğru şekilde yapılmadığını, derelerin temizleme adı altında talan edildiğini ve derelerdeki doğal yaşamın tamamen bitirildiğini söyledi.

Derelerin ıslahının iş makineleriyle değil ilgili devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerinin oluşturacağı bir komitenin yapacağı master plan çerçevesinde doğru bir biçimde yapılmasının mümkün olduğuna değinen Sarpten bu komitenin ivedi bir şekilde oluşturulması için Bakandan talepte bulundu.

Platformun dğer temsilcileri de dere ıslahı, çevre ve yaban hayatın korunması ile ilgili görüşlerini paylaştılar.

DOĞAL HAYATI KORUMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars yapmış olduğu konuşmada, doğal hayatı korumanın başlıca görevleri arasında olduğunu söyleyerek ülkenin korunması ve planlanmasında hassas olduğunu, özelde dere yataklarının ıslahında doğal yapıyı bozmayacak ve canlıların habitatını engellemeyecek şekilde çlışmaların yapılacağını belirtti.

Görev süresince Sivil Toplum Örgütleri ile yakın temas halinde çalışacağının altını da çizen Bakan Baybars, her kesimden alınacak görüşlerle atılacak olan adımların en doğru adımlar olduğunu ve bu bağlamda çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek platform üyelerine katılımları için teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.