İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bağımsızlık Yolu, "AKP Temsilciliği ve Gençlik Kolları" konusunda İçişleri Bakanlığı'ndan bilgi istedi

Bağımsızlık Yolu, “AKP Temsilciliği ve Gençlik Kolları” konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi istedi

Bağımsızlık Yolu, AKP Temsilciliği ve Gençlik Kolları'nın ülkede yasal olarak kurulup kurulmadığı, hangi mevzuat uyarınca kurulduğu ve faaliyetlerinin ilgili bakanlıkça denetlenip denetlenmediği konusunda "Bilgi Edinme Hakkı Yasası" uyarınca İçişleri Bakanlığı'na bilgi edinme başvurusunda bulundu.

Yayın Tarihi: 09/02/18 16:04
okuma süresi: 2 dak.
Bağımsızlık Yolu, “AKP Temsilciliği ve Gençlik Kolları” konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi istedi
A- A A+
Bağımsızlık Yolu, AK Parti Temsilciliği ve Gençlik Kolları'nın ülkede yasal olarak kurulup kurulmadığı, hangi mevzuat uyarınca kurulduğu ve faaliyetlerinin ilgili bakanlıkça denetlenip denetlenmediği konusunda "Bilgi Edinme Hakkı Yasası" uyarınca İçişleri Bakanlığı'na bilgi edinme başvurusunda bulundu.

Bağımsızlık Yolu'ndan yapılan açıklamada, cevapların İçişleri Bakanlığı'ndan alınır alınmaz kamu oyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı'na 12/2006 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası uyarınca sorulan sorular arasında, AK Parti Temsilciliği ve/veya AK Parti Kıbrıs Temsilciliği Genel Merkez Gençlik Kolları' olup olmadığı yanında, kayıtlı 'Milli ve Manevi Dayanışma Derneği' adında bir dernek olup olmadığı, varsa hangi tarihte ve hangi mevzuat uyarınca kurulup kaydedildiği, denetlenip denetlenmediği, bu derneğin yurt dışındaki bir siyasal partinin temsilciliğini yürütmesi yasal mıdır ve/veya hangi mevzuata dayandığı gibi sorular da yer aldı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.