İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Fibera: "Kuzey Kıbrıs'ı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz"

Fibera: "Kuzey Kıbrıs'ı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz"

Bisiklet akrobisi sporu (BMX)'nu profesyonel şekilde yapan Fibera grubu' nun üyeleri Kıbrıs Postası' na konuştu. Tümü öğrencilerden oluşan ve yaşları 14 ile 19 arasında değişen genç sporcular, bisiklet akrobasi ile olan hikayelerini, katıldıkları yarışmaları anlattı.

Yayın Tarihi: 11/02/18 09:10
Güncelleme Tarihi: 10/12/20 12:03
okuma süresi: 9 dak.
Fibera: "Kuzey Kıbrıs'ı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz"
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Rahmican ÇALIŞKAN

Bisiklet akrobisi sporu (BMX)'nu profesyonel şekilde yapan Fibera grubu' nun üyeleri Kıbrıs Postası' na konuştu. Tümü öğrencilerden oluşan ve yaşları 14 ile 19 arasında değişen genç sporcular, bisiklet akrobasi ile olan hikayelerini, katıldıkları yarışmaları anlattı. Sadece babasının desteği ile başladıkları yeni parkuru anlatan Fibera' nın grup sözcüsü Bora Altıntaş, Mart ayında bitmesi planlanan parkurun dünya standartlarında ve Kıbrıs' ta ilk ve tek olduğunu belirterek, yeni parkurda yarışmalar düzenleyerek Kuzey Kıbrıs' ı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.


Bora Altıntaş (Öğrenci – 17): "Yunanistan' da yedinci, Türkiye' de ikinci, Güney Kıbrıs' ta birinci oldum"

İsmail Kılınç (19 – Öğrenci): "Çalışıp, para biriktirdim ve kendime profesyonel bir bisiklet aldım"

Görkem Cangil (16 – Öğrenci): "Bayramlık paralarımı biriktirip kendime profesyonel bir bisiklet aldım"

Hasan Haloğlu (15 – Öğrenci): "Yunanistan' daki yarışmaya gittim ve 15. oldum"

Berkem Darbaz (14 – Öğrenci): "Bu sporu çok seviyorum ve vazgeçilmezim"

Bora Altıntaş (Öğrenci – 17): "Yunanistan' da yedinci, Türkiye' de ikinci, Güney Kıbrıs' ta birinci oldum"

Bisiklet akrobasi sporu (BMX)' na ne zaman ve nasıl başladığını anlatan Fibera gurubu sözcüsü Bora Altıntaş şöyle konuştu: "4 yıl önce bu spora başladım. Daha öncesinde bilgisayar oyunu düşkünüydüm, her günümü bilgisayar oyunu oynayarak geçiriyordum. Bir gün arkadaşım geldi, bende dağ bisikleti vardı, onlar BMX (bisiklet) sürüyorlardı, onları gördüm ve bende onların bisikletlerini kullanmak istedim, arkadaşlarımın bisikletlerini denedim ve çok hoşuma gitti. Bayramlık paralarımı biriktirerek kendime BMX bisikleti aldım, çok çalıştım, yeni hareketler denedim, arada düştüm ama başımda kask olduğu için ciddi yaralar almadım. Daha sonra çok güçlü ve sağlam bir bisiklet topladım, Türkiye' den bisiklet parçaları sipariş ettim. Bir gün Sancaktar kalebey parkı' nda boş bir alan gördüm ve buraya bir parkur yapma fikri geldi aklıma. İlk olarak bir ev kapısını rampa olarak bu boş alana koyduk. Bu alanda akrobasi yaparak videolarımı sosyal medyada paylaştım, videolarımı gören bir vakıf bize bütçe desteği sağladı ve platform için gerekli olan tahtaların ücretini ödedi, bizde babam ile tahtaları işledik, onları rampa haline getirdik ve arkadaşlarımla akrobasi yapabileceğimiz çok güzel bir alan yaptık."

"Yunanistan' da yedinci, Türkiye' de ikinci, Güney Kıbrıs' ta birinci oldum"

Katıldığı yarışmaları anlatan Bora Altıntaş, "Bir gün bana Güney Kıbrıs' tan bir firma, videolarımı izlediğini söyleyerek sponsorluk teklifinde bulundu ve bende kabul ettim. Sonra firmanın aracılığıyla Yunanistan' daki profesyonel bisiklet yarışmasından davet aldım, yarışmaya katılıp, 30 kişi arasından yedinci oldum, yarışmadan bir süre sonra Türkiye' den arayıp başka bir yarışmaya davet ettiler ve tüm Türkiye' deki yarışmacıların arasından ikinci oldum. Türkiye' deki yarışmadan bir müddet sonra Güney Kıbrıs' taki bisiklet yarışmasında birincilik elde ettim. Bu yarışmaları takip eden bir çok firmadan sponsor oldular." dedi.

"Almanya' da kuralları değiştirdiler finallere kalamadım"

Almanya' da yaşadığı talihsizliği anlatan ve yeni açılacak bisiklet parkuru hakkında bilgi veren Bora Altıntaş şu şekilde konuştu: "Almanya' da da bisiklet yarışmasına katıldım fakat orada sonradan kuralları değiştirdiler ve farklı kategorileri de yarışmaya dahil ettiler, ben de bu yüzden oradaki finallere kalamadım. Ayrıca orada dünyanın her yerinden; her kıtadan, Amerika' dan, bu sporu yapan en ünlü isimler oradaydı. Sonra Kuzey Kıbrıs' a dönüp 5 kişilik gurup olan "Fibera BMX" i kurduk, bu grubumuz ile birlikte gösterilere katıldık ve videolar çekip sosyal medya ortamlarında paylaştık. Daha sonra bizim grubumuzu sosyal medyada gören, Türkiye' deki katıldığım ve ikinci olduğum yarışmanın birincisi olan Arif Gül de Fibera BMX' e dahil oldu, Arif Gül antrenmanlara ve yarışmalara geliyor.
"Parkur ile Kuzey Kıbrıs' ı tüm dünyaya tanıtmak için yarışmalar düzenleyeceğiz"

Babamın yardımları ile profesyonel, dünya standartlarında, kapalı ve Kıbrıs' ta olmayan bir parkuru tamamlıyoruz, Mart ayında açılışını yapmayı düşünüyoruz, rampaları Türkiye' den getirtiyoruz. Bu parkur ile Kuzey Kıbrıs' ı tüm dünyaya tanıtmak için orada yarışmalar düzenleyeceğiz, kurslarımız olacak ve bu spora ilgi duyan her yaştan insanları açılacak olan parkurda yetiştireceğiz."

İsmail Kılınç (19 – Öğrenci): "Çalışıp, para biriktirdim ve kendime profesyonel bir bisiklet aldım"

Bisiklet akrobasi sporu ile olan hikayesini anlatan İsmail Kılınç şunları söyledi: "4 sene önce, hurda bir bisiklet ile bu spora başladım. Bir gün Bora Altıntaş ve arkadaşları geldi, beni görmüşler, tanıştık, beraber hareketler denemeye başladık. 1 yıl çalışıp, para biriktirdim ve kendime profesyonel bir bisiklet aldım. Okul, iş ve bisiklet sporunu 2 yıl boyunca birlikte yaptım; okuldan çıkıp işe gidiyordum, işten çıkınca da bisikletle akrobasi denemeleri yapıyordum. Çalışmaya devam ettim ve kendi videolarımı çekebileceğim bir akıllı telefon alıp, videolar çektim ve sosyal medya ortamında paylaştım, kendimi geliştirdim ve Fibera gurubu' na dahil oldum. Bu spora ilgi ve merak duyan her yaştan kişilere, elimden gelen yardımı yapmaya; onlarla bilgilerimi paylaşmaya hazırım."

Görkem Cangil (16 – Öğrenci): "Bayramlık paralarımı biriktirip kendime profesyonel bir bisiklet aldım"

"İlk başladığım zaman 1 yıl kaykay sürerek başladım. Yaklaşık 4 sene önce Bora ve arkadaşları ile tanıştım ve eski bir bisiklet ile akrobatik hareketler denemeye başladım ve ilgim arttı. Bayramlık paralarımı biriktirip, o paralar ile kendime profesyonel bir bisiklet aldım. Fibera ekibini kurup, videolar çekerek kendimi sosyal medyada tanıttım."

Hasan Haloğlu (15 – Öğrenci): "Yunanistan' daki yarışmaya gittim ve 15. oldum"

Bisiklet akrobasi sporu olan BMX ile olan hikayesini anlatan Hasan Haloğlu şöyle konuştu: "Bisiklet akrobasisi ile tanışmadan önce bilgisayar oyunu bağımlısıydım. Daha sonra BMX kullanan bir arkadaşımı gördüm, onun bisikleti ile ilk denemelerime başladım, çok beğendim, ilgimi çekti ve daha sonra ben de profesyonel bir bisiklet almaya karar verdim. Daha önceden kullandığım dağ bisikletini sattım ve önceden biriktirdiğim paraları toplayarak kendime profesyonel bir bisiklet aldım. Bu bisiklet ile ilk denemelerimi arkadaşlarımla, sokak aralarında sürerek kendimi geliştirdim. Videolar çekerek kendimi sosyal medyada tanıttım ve Bora ile beraber Yunanistan' daki yarışmaya gittim ve 15. oldum. Daha sonra Fibera grubu kuruldu ve bende o gruba seçildim." 

Berkem Darbaz (14 – Öğrenci): "Bu sporu çok seviyorum ve vazgeçilmezim"

"3 yıldır bisiklet akrobasi sporu yapıyorum. Bora ve İsmail' i sosyal medyada gördüm ve kendileri ile tanıştım. Ben de onlardan görüp ilgi duydum ve daha sonra Fibera grubuna katıldım. Bu sporu çok seviyorum ve vazgeçilmezim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.