İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Türkseven: "Atıklar doğaya zarar veriyor, canlıları öldürüyor"

Türkseven: "Atıklar doğaya zarar veriyor, canlıları öldürüyor"

Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven kimyasal ilaç atıkları ile ilgili uyarıda bulundu. Türkseven, "Atıklar doğaya zarar veriyor, canlıları öldürüyor, doğaya atılan kimyasal tarım ilaçları ambalajları büyük tehlikelere neden oluyor" dedi.

Yayın Tarihi: 11/02/18 09:15
okuma süresi: 3 dak.
Türkseven: "Atıklar doğaya zarar veriyor, canlıları öldürüyor"
A- A A+

KIBRIS POSTASI – Cansu YARIŞAN

Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven kimyasal ilaç atıkları ile ilgili uyarıda bulundu. Türkseven , "Atıklar doğaya zarar veriyor, canlıları öldürüyor, doğaya atılan kimyasal tarım ilaçları ambalajları büyük tehlikelere neden oluyor" dedi.

Konu ile ilgili Çiftçiler Birliği'ni ve Tarım Dairesi'ni göreve çağıran Türkseven, Çirftçiler Birliği yetkililerinin üyelerine doğaya zarar vermeyecek şekilde ilaç kullanımı yapması konusunda bilgi ve eğitim vermesi gerektiğini, Tarım Dairesi'nin ise yanlış ilaç kullanımı konusunda yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

Gönyeli'de bir tarla kenarına atılarak günlerce bırakılan tehlikeli tarım ilacı ambalajları sosyal medyada tepkilere neden olurken, konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Biyologlar Derneği Başkanı Türkseven söz konusu ilaç ambalajlarının doğaya büyük zararı olduğunu ve ilaç atıklarının canlıların ölümüne neden olabileceğini açıkladı.

Atıklar doğaya zarar veriyor

Kıbrıs Postası'na konuşan Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven, her yıl tarımsal ilaç ambalajlarının doğada atık olarak bırakılmasının büyük bir sorun teşkil ettiğini belirterek, bu atıkların tehlikeli atık sınıfına girdiğini hatırlattı. Atıkların çocuklar tarafından ellenmesi veya doğada yaşayan yabani hayvanlar tarafından yenilmesinin ölümle sonuçlanacağını ifade eden Türkseven, kimyasal tarımsal ilaç ambalajları içerisinde kalan ilaçların yağmur suları birleşerek yeraltı sularına karışması durumunda büyük bir çevre sorununa neden olduğunu açıkladı.

İlaç kullanımı konusunda çiftçiler bilinçlendirilmeli

Konu ile ilgili Çiftçiler Birliği'ni ve Tarım Dairesi'ni göreve çağıran Türkseven, Çirftçiler Birliği yetkililerinin üyelerine doğaya zarar vermeyecek şekilde ilaç kullanımı yapması konusunda bilgi ve eğitim vermesi gerektiğini, Tarım Dairesi'nin ise ilaç kullanımı konusunda yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.