İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

BBC tek kullanımlık plastikleri yasaklayacak

BBC tek kullanımlık plastikleri yasaklayacak

İngiliz medya kuruluşu BBC, yaptığı açıklamayla 2020 yılına kadar tek kullanımlık plastik malzemelerin ofis içinde kullanımını yasaklayacağını ifade etti.

Yayın Tarihi: 14/02/18 12:48
okuma süresi: 2 dak.
BBC tek kullanımlık plastikleri yasaklayacak
A- A A+

Genel yayın yönetmeni Tony Hall, yaptığı açıklamayla ilk olarak, plastik bardak ve çatal bıçak takımı gibi kullan-at olan plastik malzemeleri bu yıl sonuna kadar yasaklayacağını ve 2019 yılında da kantinlerde kullanılan plastik malzemeleri yasaklayacaklarını ifade etti.

Hall, 2020 yılında ise tüm ofislerinde tek kullanımlık plastikten arınmayı umduğunu belirterek kararı kanalda yayınlanan çevre belgeseli 'Blue Planet II'den sonra aldıklarını ifade etti.

Açıklama, kraliyet ailesinin Britanya kraliyet kamarasında yaygın olarak kullanılan tek kullanımlık plastik malzemmeleri azaltarak yasaklayacağını ilan etmesinden sonra geldi.

Ayrıca İskoç Parlamentosu da Birleşik Krallık'ın fast food zicirler tarafından yapılan plastik pipet kullanımını yasaklama kararını takiben benzer bir açıklama yaptı.

BBC'de ziyaretçiler ve personel tarafından yılda yaklaşık iki milyon plastik bardak kullanılıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.