GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Okumuş cinayeti davasında, mahkeme ifadenin gönüllü verildiğine karar verdi

Okumuş cinayeti davasında, mahkeme ifadenin gönüllü verildiğine karar verdi

<p>Mağusa'da eşi Burcu Okumuş'u defalarca bıçaklayarak öldüren sanık Özgür Okumuş'un polise verdiği ifadenin gönüllü olup olmadığı ile ilgili Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen duruşma içinde duruşmada ara karar dün okundu.</p>

Yayın Tarihi: 15/02/18 07:33
okuma süresi: 6 dak.
Okumuş cinayeti davasında, mahkeme ifadenin gönüllü verildiğine karar verdi
A- A A+
  • Mağusa'da eşi Burcu Okumuş'u defalarca bıçaklayarak öldüren sanık Özgür Okumuş'un polise verdiği ifadenin gönüllü olup olmadığı ile ilgili Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen duruşma içinde duruşmada ara karar dün okundu.

KIBRIS POSTASI – Nadire Bahadi

Mağusa'da 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş'u sokak ortasında gözler önünde önünde birçok kez bıçaklayıp hunharca öldüren cinayet sanığı Özgür Okumuş davasının dünkü celsesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sanık Okumuş'un olay günü hastane odasında soruşturma subayına verdiği ifadenin sanık avukatı tarafından gönüllü alınmadığı iddiası üzerine, "Taammüden adam öldürme" davasının duruşması içinde duruşma açılırken, duruşmanın dünkü celsesinde ise sanık Özgür Okumuş'un avukatı İbrahim Demirtaş ifadenin gönüllü olmadığı yönündeki iddialarını geri çekti.

İddiaların geri çekilmesinin ardından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun 2017 yılı Kasım ayından beri devam eden duruşma içinde duruşmanın kararını dün açıkladı.

Heyet sanık Özgür Okumuş'un olay günü hastanede tedavi altındayken verdiği ifadenin gönüllü olduğu neticesine vardı ve bu yönde bulgu yaparak emare X olarak kaydedilen gönüllü ifadenin emare 34 olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı. "Taammüden adam öldürme" davasının kabul edilmemesi nedeni ile açılan duruşma kaldığı yerden devam etmek üzere 26 Şubat tarihine tehir edildi.

AVUKAT İDDİALARINI GERİ ÇEKTİ

Sanık Özgür Okumuş'un avukatı İbrahim Demirtaş, duruşma içinde duruşmanın dünkü celsesinde mahkemeye sanık ile geniş kapsamlı bir görüşme yaptığını beyan etti. Demirtaş, sanık ile yaptığı görüşmeler neticesinde ifadenin gönüllü olmadığı yönündeki iddialarını geri çektiğini kaydetti. Bu beyan üzerine Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet başkanı Fadıl Aksun, duruşma içinde duruşmanın sonuna gelindiğini kaydederek ara kararı açıkladı.

İFADENİN GÖNÜLLÜ OLMASI İÇİN İTİRAF NİTELİĞİNDE OLMASI GEREKİYOR

Davanın ara kararını okuya Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, huzurlarındaki "Taammüden adam öldürme" davası ile ilgili duruşmaya başlandığını ve İddia Makamı'nın tanıklarını mahkemeye celp etmekte olduğu sırada 1 Kasım 2017 tarihli celsede tanık Müfettiş Muavini Serkan Bulak'ı şahadete çağırdığını söyledi. Duruşma sırasında sanığa ait olduğu iddiasıyla içerisinde itiraf niteliğinde beyanlar bulunan ifadenin mahkemeye emare olarak sunmak istendiğini söyleyen Aksun, sanık avukatının bu ifade ile ilgili olarak itirazda bulunduğunu söyledi.

Avukat Demirtaş'ın sanığın sağlığı nedeni ile ifadenin alınış saati göz önüne alınarak ifadenin gönüllü olmadığı iddiasında bulunduğunu söyleyen Aksun, İfadenin gönüllü olup olmadığı hususunda duruşma içinde duruşma açılmasına emir verildiğini anımsattı.

"Gönüllü ifadenin öncelikle gönüllü ifade olarak kabul görebilmesi için bu ifadede sanığın suçlu olduğuna dair ifadelerinin yer alması gerekir" diyen Aksun, emare X olan ifadeye bakıldığında emare itiraf nitelikli açıklamalar olduğunun görüldüğünü belirtti. Bunun yanında ifadenin sanığın kendi iradesi ile verilmiş olması gerektiğini belirten Aksun, "eğer sanık akli melekelerine sahip olduğu bir esnada bu ifadeyi veriyorsa ve bu ifadenin alınması esnasında sanığa baskı, korku veya vaad yapılmamışsa hukuken bu ifade gönüllü olarak kabul edilir" dedi.

AKSUN: MÜDAFAA MAKAMI BU İFADELERİ ÇÜRÜTMEKİÇİN HERHANGİ BİR UZMAN ŞAHADETİNİ MAHKEMEYE AKTARAMADI

Duruşma sırasında aktarılan beyanların dikkatlice incelendiğini belirten Başkan Fadıl Aksun, sanığın ifade verirken sağlık durumunun nasıl olduğunun incelenmesi gerektiğini kaydetti. İddia Makamı'nın sanığın sağlık durumunu sanığa müdahalede bulunan doktorların şahadetleriyle ortaya koymaya çalıştığını söyleyen Aksun, mahkemede şahadet veren tanık doktorlar herhangi bir sarsıntıya uğramadığını ve tedavi ile takipler çerçevesinde sanığın ifade vermiş olduğu esnada iradesinin tam, akli melekelerinin yerinde olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

İddia Makamı'nın ardından ispat külfetinin Müdafaa Makamı'na geçtiğini belirten Aksun avukatın sanığı yeminli şahadete çağırdığını belirtti. Sanığın yeminli şahadetini mahkemeye aktarırken İddia Makamı tanıklarının aksine sağlık koşullarının iradesini sakatladığını ifade ettiğini söyleyen Aksun, MüdaafaMakamı'nın başka tanık çağırmak için bir kaç kez tehir talebinde bulunduğunu herhangi bir tanık çağrılmadığını kaydetti.

Sanığı muayene eden 3 doktorun uzman tanık olarak mahkemeye verdikleri ifadeleri Müdafaa Makamı'nın çürütmek için herhangi bir uzman şahadetini mahkemeye aktaramadığını belirten Aksun,

sanığın ifade verdiği ve emare X olarak kaydedilen ifadenin alındığı tüm period boyunca sağlık koşullarının ifade verecek ölçüde iyi ve yeterli, sanığın akli melekelerinin ifade verecek ölçüde iyi ve yeterli, yine kendisine yapılan iktarları anlayacak ölçüde iradesinin iyi ve yeterli olduğu noktasında bulgu yaptıklarını açıkladı. İddia Makamı'nın ifadenin gönüllü olduğu noktasındaki ispat külfetini yerine getirdiği yönünde de bulgu yapan Aksun, emare X ifadeyi gönüllü ifade kapsamında emare 34 olarak kaydettiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.