ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa Limanı'ndaki sigara ambarını mesken tuttu

Mağusa Limanı'ndaki sigara ambarını mesken tuttu

Mağusa Serbest Liman'da bulunan Adem Kaner ve Oğulları LTD'e ait konteynerden 12 kutu içinde toplam 600 paket sigara çalındı. Narkotik ekipleri gelen ihbar üzerine Hüseyin Kencer isimli şahsı tutukladı.

Yayın Tarihi: 23/02/18 07:45
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa Limanı'ndaki sigara ambarını mesken tuttu
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Serbest Liman'da bulunan Adem Kaner ve Oğlu LTD'e ait ambar olarak kullanılan konteynerden hırsızlık olayı meydana geldi. Konu ile ilgili ihbar alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri harekete geçerken, konteynerden çalındığı tespit edilen 12 kutu içindeki toplam 600 paket sigara bulunarak emare alındı.

Polis ekipleri söz konusu çalıntı sigaraların bir kısmı aracında bir kısmı ise mandırasında bulunan Hüseyin Kencer isimli şahsı tutukladı.

"Ambar açma", "Sirkat" ve "Kasti hasar" suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Kencer aleyhinde soruşturma amacı ile 1 gün tutukluluk süresi temin edildi.

ÇALINAN SİGARA MİKTARI ARTABİLİR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, 21 Şubat 2018 tarihinde saat 20:00 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin aldığı bir ihbarı değerlendirerek Mağusa'da İlker Karter Caddesi boyunca LY 138 plakalı aracı takip ettiğini ve Mağusa Kaza Mahkemesi istikametine doğru ilerleyen aracı durdurarak arama yapıldığını açıkladı. Zanlı Hüseyin Kencer huzurunda araç içerisinde yapılan kontrolde 1 kutu Marlboro, 1 kutu Parliement Night marka toplam 100 paket sigaranın aracın arka koltuğunda tespit edildiğini belirten Saydağ, yine Narkotik ekipleri tarafından zanlıdan yapılan soruşturmada söz konusu sigaraların Mağusa Serbest Liman bölgesindeki bir konteynerden toplamda 12 kutu halinde 600 paket olarak sirkat ettiğini ve 10 kutu sigarayı da Beşevler bölgesindeki mandırasına götürdüğünün öğrenildiğini açıkladı. Olayın Adli Şube Amirliği'ne bildirilmesinin ardından zanlı Kencer'e ait mandırada yapılan aramada 6 kutu Parliement Night Blue marka, 4 kutu Marlboro marka sigaraların bulunup emare alındığını belirten Saydağ, zanlı Kencer'in gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Mal sahibi tarafından konteynerde henüz sayım yapılmadığını söyleyen Saydağ, sayımdan sonra çalınan sigara miktarlarında artış olabileceğine dikkat çekti. Zanlının serbest bırakılması halinde kayıp olduğuna inanılan emarelere etki edebileceğini söyleyen Saydağ, soruşturmanın selameti için zanlı Hüseyin Kencer'in 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.