ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Dede cinayeti soruşturması derinleşiyor, zanlılarının cep telefonlarında önemli kanıtlar olabilir

Dede cinayeti soruşturması derinleşiyor, zanlılarının cep telefonlarında önemli kanıtlar olabilir

Mağusa'da dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy T. Dede cinayeti ile ilgili polis zanlılara ait cep telefonlarında önemli verilere ulaştı. 7 cinayet zanlısının tutukluluk süresi yeniden uzatıldı.

Yayın Tarihi: 24/02/18 09:39
okuma süresi: 5 dak.
Dede cinayeti soruşturması derinleşiyor, zanlılarının cep telefonlarında önemli kanıtlar olabilir
A- A A+
Nadire BAHADİ

Mağusa'da 29 Ocak 2018 tarihinde Çanakkale Göleti kenarında dövülerek öldürülen ve yarı çıplak olarak bulunan Kennedy T. Dede cinayeti ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Yaklaşık 3 haftadan beri cinayet zanlıları Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, B.Ç, Onur Körkurt, Aydan Sel ve S.D'nin soruşturma amacı ile polis hücrelerinde tutuklulukları devam ederken, yürütülen soruşturma çerçevesinde polis zanlılara ait cep telefonlarında önemli verilere ulaştı.

Emare alınan cep telefonlarında Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Data İnceleme Veri Uzmanı tarafından yapılan incelemede zanlı Ozan Körkurt'a ait cep telefonunda hem olay öncesi hem olay anı hem de olay sonrasında 142 adet konuşma verisi tespit edilirken, diğer zanlılara ait cep telefonlarında ise silinmiş SMS, Messenger ve WhatsApp görüşmeleri tespit edilerek silinen bu görüşmeler uzman polis tarafından geri getirildi.

Kennedy Dede'yi bin TL parayı almak gayesi ile kaçırdıktan sonra döverek öldürmekle suçlanan 7 cinayet zanlısı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Dede cinayeti davasında daha öncede olduğu gibi mahkeme salonu gerek zanlı aileleri gerekse mahkemede sunulacak bilgileri takip etmek isteyen avukatlar tarafından hınca hınç doldu.

Tüm ülke genelinde infiale neden olan özellikle ülkemize eğitim görmek amacı ile gelen Nijeryalı öğrencilerin tepkisini toplayan Dede cinayeti ile ilgili mahkeme, polis tarafından devam eden soruşturma nedeni ile tüm zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

GERİ GETİRİLEN SİLİNMİŞ VERİLER İNCELENECEK

Cinayet soruşturmasını yürüten polis subayı Müfettiş Erkan Yahat, tüm zanlılar en son 16 Şubat 2018 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkartılarak aleyhlerinde 7 gün tutukluluk süresi temin edildiğini bu süre içerisinde ise ifade temin edilmeye devam edildiğini kaydetti. Zanlıların mahkemeye çıkarıldığı son celse olan 16 Şubat tarihinde zanlı Ozan Körkurt'a ait cep telefonu içerisinde konuşma verileri olduğu yönünde şahadet verdiğini belirten polis subayı Erkan Yahat, bu konu ile ilgili olarak PGM'de görevli Data İnceleme ve Veri Uzmanı'nın zanlı Körkurt'un cep telefona ait olaydan hemen önce, hemen sonra ve olay anına ait 142 adet konuşma verisini tespit edildiğini kendisine bildirdiğini söyledi. Data İnceleme ve Veri Uzmanı'nın diğer zanlılara ait cep telefonları içinde silinmiş SMS, Facebook Messenger, WhatsApp görüşmelerinin olduğunu tespit ederek, birçoğunu geri getirdiğini söyleyen Yahat, bu verilerin 3 DVD halinde 22 Şubat 2018 tarihinde saat 19:00 sıralarında kendisine teslim edildiğini belirtti. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten polis subayı Yahat, talep edilen 7 günlük süre içerisinde kendisine teslim edilen ve içerisinde daha önceden silinmesine rağmen geri getirilen verilerin bulunduğu 3 adet DVD'nin inceleneceğini kaydetti.

YAHAT OLAYI ANIMSATTI

Polis subayı Müfettiş Erkan Yahat mahkemede verdiği ifadesinde, 29 Ocak 2018 tarihinde saat 21.45 raddelerinde zanlı Nidai Şanlı'nın daha önceden borç verip alamadığı bin TL nakit parayı tahsil etmek amacı ile yanında bulunan Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç, Onur Körkurt, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D olduğu halde, Gazimağusa'da Hacıbektaş Sokak Kuzenler Apartmanı No 7 adresinde sakin Kennedy T. Dede'nin ikametgahına giderek tüm zanlıların Dede'yi zorla, hilafı dışında darp ederek kaçırdığını anımsattı. Dede'nin tüm zanlılar tarafından kaçırılarak ikametgahı önündeki zanlı Zekeriya Kurucu'ya ait GU 042 plakalı araç ile Çanakkale Göleti'ne götürüldüğünü söyleyen Yahat, Dede'nin burada ciddi şekilde darp edilip öldürüldüğünü hatırlattı.

Meselenin"Adam öldürme", "Zorla insan kaçırma", "Alıkoyma", "Ciddi darp" gibi vahim suçlardan oluştuğunu belirten Yahat, zanlı Zekeriya Kurucu ve Ozan Körkurt'a ait kıyafetlerin hala aranmakta olduğunu söyledi.

Yahat Türkiye'ye gönderilen emareler ile ilgili analiz sonuçlarının da hala gelmediğini ve ifade alınması gereken şahısların olduğunu kaydederken, zanlıların serbest kalmasının yürütülen soruşturmayı olumsuz etkileyeceğini ifade etti ve mahkemeden süre talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.