ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cinayet zanlısı Özcömert için avukat atanacak

Cinayet zanlısı Özcömert için avukat atanacak 

Mağusa'da eski sevgilisi Halime Çetin'i av tüfeği ile vurarak öldüren sanık Hayrettin Özcömert'in Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci başlıyor

Yayın Tarihi: 27/02/18 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Cinayet zanlısı Özcömert için avukat atanacak 
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 5 Ekim 2017 tarihinde eski sevgilisi Halime Çetin'i 4 el ateş ederek av tüfeği ile öldüren Hayrettin Özcömert dün ilk kez Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti huzuruna çıktı.

Çetin'i öldürdüğü av tüfeği ile intihara teşebbüs eden sanık Özcömert'in Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı sürecinin başlaması için mahkeme, avukatı olmayan sanık Özcömert'e avukat ataması için Mağusa Mahalli Baro Başkanı Ahmet Demirel'i görevlendirdi.

Özcömert, "Taammüden adam öldürme" ve "Adam öldürme" davaları başta olmak üzere toplam 10 davadan yargılanacak.

Yüzünün yarısı olmayan bu nedenle konuşma yetisi bulunmayan Özcömert, yeniden pişman olduğunu ve sağlığına kavuşmak istediğini yazarak ifade etti. Polisin geniş güvenlik önlemleri ile mahkemeye getirilen Özcömert cezaevinden ambulans ile alınarak Mağusa Kaza Mahkemesi'ne getirildi.

Sanık Özcömert'in davası itham edilmek üzere 5 Mart tarihine tehir edildi.

MART AYINDA AĞZI AÇILACAK

Mahkemenin söylemek istediği bir şey varsa yazması yönünde izin verdiği sanık Hayrettin Özcömert, beyanlarının başında pişman olduğunu yazdı. "Keşke böyle bir şey olmasaydı" şeklinde beyanda bulunan Özcömert, "benim şu an ağzım yok, burnum yok, çenem yok, sol kulağım duymuyor, sol gözüm az görüyor. Bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi. Özcömert mahkemede Mart ayında ağzının da açılacağını belirtirken, sanığın sağlığına kavuşması için geçireceği bir dizi plastik cerrahi operasyonların Mart ayında başlayacağı ve ilk olarak sanığın ağzının yapılacağı öğrenildi.

5 MART'A ERTELENDİ

Suçun ağırlığını, davanın güçlük derecesini ve sanığın sağlık durumunu göz önüne aldıklarını belirten Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, adaletin tam olarak gerçekleşmesi için sanığa mahkeme tarafından bir avukat tayin edilmesinin adil olduğunu açıkladı. Aksun sanığa avukat tayin edilmesi için Mağusa Mahalli Baro Başkanını yetkili kıldıklarını belirtirken, davanın 5 Mart tarihine tehir edildiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.