ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Parasını insan tacirlerine kaptırdı, Güney'e gidemeyince polise sığındı

Parasını insan tacirlerine kaptırdı, Güney’e gidemeyince polise sığındı

TIR dorsesinde gizlenerek ülkeye kaçak olarak giriş yapan Suriye uyruklu Ragab Diban Güney Kıbrıs'a gidemeyince polise sığındı.

Yayın Tarihi: 01/03/18 08:30
okuma süresi: 3 dak.
Parasını insan tacirlerine kaptırdı, Güney’e gidemeyince polise sığındı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa Limanı'na gelen bir gemi içerisindeki TIR dorsesine gizlenerek beraberindeki 2 kişi ile birlikte ülkeye kaçak olarak giriş yapan Ragab Diban beraberindeki şahısların Güney Kıbrıs'a götürülüp kendisinin götürülmemesi üzerine Mağusa Polis Müdürlüğü'ne sığındı.

Güney Kıbrıs'a götürülmesi amacı ile insan tacirlerine 3 bin 500 Dolar ödeme yapan Diban muhaceret işlemlerini yaptırmadan ülkeye kaçak giriş yapması nedeni ile polis tarafından tutuklandı.

Diban dün "Muhaceret işlemlerini yaptırmadan KKTC'ye giriş" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılırken, aleyhinde başlatılan soruşturma nedeni ile mahkeme Diban'ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

KKTC BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hakan Savtekin mahkemede verdiği ifadesinde, Suriye uyruklu zanlı Ragab Diban'ın 27 Şubat 2018 tarihinde saat 12:30'da Mersin'den henüz tespit edilemeyen bir gemi ile TIR dorsesi içinde Mağusa Limanı'na gelerek muhaceret işlemlerini yaptırmadan KKTC'ye giriş yaptığını söyledi. Zanlının aynı günün gecesi Mağusa Polis Müdürlüğü'ne giderek teslim olduğunu belirten Savtekin, zanlının gönüllü ifade verdiğini kaydetti. Zanlının ifadesinde Hatay'da mülteci olarak bulunduğunu, GKRY'de tanıdıkları olduğunu, onlardan oradaki yaşamın daha iyi olduğunu öğrenmesi üzerine ise GKRY'ne gitmeye karar verdiğini beyan ettiğini kaydetti. Zanlının ayrıca ifadesinde Mersin'de Suriye uyruklu bir kişiye KKTC''ye gitmek için 3 bin 500 Dolar ödeme yaptığını da itiraf ettiğini belirten Savtekin, kendisi gibi yanında 2 Suriyeli şahsın daha olduğunu beyan ettiğini söyledi.

Polis memuru Savtekin zanlılar aleyhindeki soruşturmanın henüz yeni olduğuna dikkat çekti. Olayın KKTC bağlantılarının da araştırılacağını belirten Savtekin, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

"EKMEK PARASI İÇİN…"

Mahkemede söz hakkı tanınan Suriye uyruklu Ragab Diban Suriye'de savaş olduğundan dolayı ekmek parası için bu yola başvurduğunu kaydetti.

Mahkeme zanlının ülkeye kaçak giriş yaptığı yönünde polisin başlattığı soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.