GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 8 dak.

80 gün hapiste yattıktan sonra suçsuzluğu anlaşıldı… Demirbağ serbest, Foumani'nin katili ortada yok

80 gün hapiste yattıktan sonra suçsuzluğu anlaşıldı… Demirbağ serbest, Foumani’nin katili ortada yok

Mağusa'da meydana gelen ve tüm ülkede infiale neden BigBoss isimli iş yerinin kundaklandığı sırada Ali RezayRasekhFoumani'nin yanarak öldüğü olay ile ilgili tutuklanan Ali Demirbağ'ın 80 gün sonra suçsuz olduğu anlaşıldı. Başbakan Erhürman da dünkü basın toplantısında "Sanıktan delile gidilmez" diyerek, polisin tutuklama ve soruşturma yöntemini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 03/03/18 09:24
okuma süresi: 8 dak.
80 gün hapiste yattıktan sonra suçsuzluğu anlaşıldı… Demirbağ serbest, Foumani’nin katili ortada yok
A- A A+

Mağusa'da meydana gelen ve tüm ülkede infiale neden BigBoss isimli iş yerinin kundaklandığı sırada Ali RezayRasekhFoumani'nin yanarak öldüğü olay ile ilgili tutuklanan Ali Demirbağ'ın 80 gün sonra suçsuz olduğu anlaşıldı. Başbakan Erhürman da dünkü basın toplantısında "Sanıktan delile gidilmez" diyerek, polisin tutuklama ve soruşturma yöntemini eleştirdi.

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 11 Aralık 2017 tarihinde BigBoss isimli iş yerinin yanıcı madde dökülerek ateşe verilip o esnada Ali RezayRasekhFoumani'ninsöz konusu iş yerinde olduğu için yanarak hayatını kaybettiği olayın soruşturmasında skandal yaşandı.

Kundaklama ve Ali RezayRasekhFoumani'nin ölümüne sebep olmakla suçlanıp soruşturma amacı ile 14 Aralık 2017 tarihinden bugüne toplam 80 günden beridir polis hücrelerinde tutuklu bulunan Ali Demirbağ dün serbest bırakıldı.

Yürütülen soruşturmada 80 günün sonunda Demirbağ'ın suçla bağlantısı tespit edilemedi.

Mahkemeye çıkarılmadan dün öğleden sonra serbest bırakılan Demirbağ ve ailesi mutluluk gözyaşları döktü.

Anne Emine Demirbağ hem adalete hem de kendi oğluma hep güvendim derken, 80 gündür üzüntüden gözyaşları kurumayan anne Demirbağ bu kez mutluluktan ağladı.

Günlerdir polis hücrelerinde bekleyen Ali Demirbağ'da serbest kalır kalmaz annesi Emine Demirbağ'a sarıldı. Serbest kalmasının ardından konuşan Ali Demirbağ nihayet aklandığını ve suçsuzluğunun ortaya çıktığını belirtirken,avukatı Kaan Özanıl'a teşekkür ederek insanların bu şekilde özgürlüklerinin kısıtlanmasının hem kendileri hem de aileleri için acı verici olduğunu söyledi. Demirbağ avukatı aracılığı ile tazminat için hukuk davası açacağını da kaydetti.

"BÖYLE BİR TEŞKİLATIN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPARAK,BU ŞEKİLDE TAHKİKAT SÜRDÜRME ŞEKLİ OLAMAZ"

Polis hücrelerinden serbest kalmasının ardından konuşan Ali Demirbağ hücrelerde insanların çok zor bir hayat yaşadığını ve zor bir süreçten geçtiğini söyledi.Demirbağ, "yazık şu ki böyle bir teşkilatın böyle bir çalışma yaparak bu şekilde bir tahkikat sürdürme şekli olamaz. İnsanın boş yere özgürlüğü çalınamaz. 78 gündür burdayım 78 gündür hiç bir şey yapılmadı. İnsanları bu şekilde alıp özgürlüklerini kısıtlamak, ailelerine böyle bir acı yaşatmak kadar kötü bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: BURASI İNSANIN KALABİLECEĞİ BİR YER DEĞİL

"Burası insanın kalabileceği bir yer değil. Hiç kimse yaşam koşulları ile ilgilenmiyor sadece kapının kilitlenip kilitlenmediği ile ilgileniyorlar" diyen Ali Demirbağ, "çok şükür bizi aç bırakmadı sevdiklerimiz, başta ailem sonra avukatıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çok şükür, bitti, kurtuldum, anlım açık ve çok mutluyum" dedi. 78 günde temizlik ve hijyen açısından çok fazla zorluk yaşadığını belirten Demirbağ, musluklardan su akmadığını, aktığı zaman ise suların buz gibi olduğu için yıkanılamadığını belirterek, 78 gündür traş olmasına bile izin verilmediğini kaydetti.

"BUNUN HESABINI KİM VERECEK?"

"Kundaklama", "Adam öldürme", "Kasti hasar suçlamaları ile ilgili olarak 80 günden beri polis hücrelerinde tutuklu bulunan oğlu Ali Demirbağ'ın suçsuz olduğunun ortaya çıkıp serbest bırakılmasının ardından anne Emine Demirbağ sevinç gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun yeniden mahkemeye çıkarılmasını beklerken serbest bırakılacağını öğrenen anne Emine Demirbağ, "haftalardır Elazığ'dan gelip gidiyoruz. Perişan olduk" dedi. Hem adalete hem de oğlu Ali Demirbağ'a hep güvendiğini belirten anne Emine Demirbağ, oğlunu sadece mahkeme salonunda görebildiğini bu süre içerisinde suçu henüz kesinleşmemesine rağmen oğlu ile görüşmesine izin verilmediğinden yakındı. "Polisi de suçlayamam araştırma yapacaktı ama oğlum 80 gün boş yere hücrede yattı" diyen Emine Demirbağ, bu sürecin tüm aileyi perişan ettiğini söyledi. Anne Demirbağ "ilk kez başımıza böyle bir şey geliyor, buranın kanunları da ülkemizde bilinmediği için çevremizin gözünde çok zor durumda kaldık. Dışlanmaya başladık, izahta bulunamadığımız için yüzümüzü eğmek zorunda kaldık ama çok şükür oğlumun suçsuz olduğu ortaya çıktı. Alnımız ak. Ben oğluma güveniyordum çünkü onu ben büyüttüm" şeklinde konuştu.

ALİ RAZEYRASEKHFOUMANİ'NİN GERÇEK KATİLLERİ KAYIP

11 Aralık tarihinde saat 03:50 raddelerinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Cengiz Salih Soykök ile SahapEisapour'un yaptığı "BigBoss" isimli iş yeri meçhul şahıslar tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle kundaklanırken, konu iş yeri içerisinde bulunan Ali RezayRasekhFoumani'ni de yanarak yaşamını kaybetti. Yangın sonucu konu iş yeri tamamen yandı ve iş yerinin bulunduğu apartmanda ise bazı dairelerin kısmen zarar gördü. Olayda ise en acı olan şey işyerinde bulunan Ali RezayRasekhFoumani'ninyanarak can vermesi oldu. Foumani'nincesedi üzerinde yapılan otopside ölüm sebebinin ortamdaki gazların solunması ve yanması sonucu olduğunun tespit edildi. Polis olay ile 14 Aralık tarihinde Ali Demirbağ'ı tutukladı ancak yürütülen soruştura kapsamında 3 kişinin de yurt dışına kaçtığı tespit edildi.Soruşturmayı yürüten Müfettiş Rezvan Kaçar, 80 günden bu yana Türkiye'den araç lastik izi mukayesesi , Türkiye telefon hattı dökümleri ve Foumani'nin otopsi raporunun beklendiği yönünde mahkemede ifade sunarak zanlı Ali Demirbağ'ın tutukluluk süresinin uzatılmasını sağlarken, dün yaşanan bir gelişme ile Ali Demirbağ yürütülen soruşturmada suçla bağlantısı tespit edilemediği için serbest bırakıldı, Foumani'nin gerçek katilleri ise tespit edilemedi.

"POLİSİN 'DELİLDEN SANIĞA' GİDECEĞİ YASAL DÜZENLEME İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK"

Öte yandan Başbakan Tufan Erhürman, Polis Genel Müdürlüğü'nün bildirdiği yolsuzluk dosyalarıyla ilgili dün basını bilgilendirdi. Başbakan Erhürman bilgilendirme toplantısında birçok konuya değinirken, bu konulardan biri de Ali Demirbağ'ın da mağdur edildiği polisin tutuklama ve soruşturma yöntemi oldu.

Dünyada delilden sanığa gitme yönteminin olduğunu söyleyen Erhürman, " sanıktan delile gidilmez. Delilleri elde edip sanığa gitme şansımız olmazsa, sanıkla ilgili soruşturma sonucunda delile ulaşılır ki buda kötü muamele iddialarını gündeme getirir" dedi.

Delilden sanığa gidilebilecek 7 tane yasa çalışması iletildiğini belirten Erhürman, bu taslakların gözden geçirilmesini istediğini kaydetti. Erhürman "bu taslakların insan haklarına ve dünyadaki uygulamalara uygunsa bunları yapacağız ki polisimiz delilden sanığa gidebilme yöntemini uygulayabilsin" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.