DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Rusya: "Doğu Guta'daki militanlar savaş suçu işliyor"

Rusya: "Doğu Guta'daki militanlar savaş suçu işliyor"

Doğu Guta'daki militanların el Rihan yerleşim biriminin batısındaki kontrol noktasına yakın mesafede bulunan bir sağlık merkezine ateş açtığı söyleyen Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi yetkililerinden Vladimir Zolotuhin, militanların savaş suçu işlediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 04/03/18 14:41
okuma süresi: 1 dak.
Rusya: "Doğu Guta'daki militanlar savaş suçu işliyor"
A- A A+
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zolotuhin, "Yasadışı silahlı gruplar, provokasyona devam ediyor ve ateşkesi ihlal ediyor. Militanlar, havan mermileriyle ve otomatik tüfeklerle kontrol noktasına düzenli olarak saldırı düzenliyor. Kontrol noktası yakınındaki sağlık merkezinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı. Söz konusu bölgeye 6 havan mermisi isabet etti. Yaralı yok" ifadelerini kullandı.

'MİLİTANLAR, KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN ARKASINA GİZLENİYOR'

Militanların, sivillerin Doğu Guta'dan tahliyesine engel olmayı sürdürdüğünü de kaydeden Zolotuhin, "Silahlı gruplar, konutlardaki konumlarını güçlendiriyor ve yaşlıların, kadınların, çocukların arkasına gizleniyor. Bu tür eylemleri savaş suçu olarak nitelendiriyoruz. Suçlular cezalandırılmalı" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.