TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Türkiye, Salih Müslim'i Almanya'dan resmen istedi

Türkiye, Salih Müslim'i Almanya'dan resmen istedi

Türkiye, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin elebaşı Salih Müslim için Almanya'dan geçici tutuklama ve iade talebinde bulundu. Müslim, son olarak hafta sonu Berlin'deki bir mitinge katılmıştı.

Yayın Tarihi: 05/03/18 13:41
okuma süresi: 1 dak.
Türkiye, Salih Müslim'i Almanya'dan resmen istedi
A- A A+

Türkiye, PYD/YPG'nin terör elebaşı Salih Müslim'in peşini bırakmıyor. Ankara, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin eş başkanı için Almanya'dan geçici tutuklama ve iade istedi.

Türkiye'nin resmi iade isteğini duyuran Anadolu Ajansı, mahkeme kararının Cuma günü Alman yetkililere iletildiğini belirtiyor.

Müslim, son olarak hafta sonu Berlin'deki bir terör mitingine katılmıştı.

Avrupa'da ülke ülke dolaşan Müslim, Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Türkiye'nin iade talebine yanıt vermeyen Çekya'ya Ankara nota vermişti.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Mart 2016'da Ankara'da Kızılay Güvenpark'taki otobüs duraklarında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin yaralandığı terör saldırısının arkasındaki isim için 'kırmızı bülten' kararı kararı vermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.