DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Avrupa'da yeni bir ülke kuruluyor!

Avrupa'da yeni bir ülke kuruluyor!

İspanya'da Katalanlar'dan sonra 'hayali' Tabarnia bölgesinde yaşayanlar da bağımsızlık için sokaklara döküldü.

Yayın Tarihi: 05/03/18 17:20
okuma süresi: 2 dak.
Avrupa'da yeni bir ülke kuruluyor!
A- A A+

İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya, geçtiğimiz yıl bağımsızlık referandumu ve arkasından gelen büyük protestolarla gündem olmuştu.

Katalanlar referandum sonuçlarına rağmen bağımsızlık ilan edemezken, özerk yönetim başkanı Carles Puigdemont, Brüksel'e kaçmak durumunda kalmıştı.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan siyasi olaylarından birinin en büyük yansıması ise sosyal medyada büyüyen 'Tabarnia'.

Tarragona'dan Barcelona'ya kadar olan sahil bölgesini içeren ve adını buradan alan Tabarnia, Katalonya'nın bağımsızlık talebiyle dalga geçmek amacıyla kurulmuş 'özerk bir bölge.'

Katalonya'nın bağımsızlığını talep eden ayrılıkçıların 'Katalonya İspanya değil' şiarına benzer bir şekilde 'Barcelona Katalonya değil' diyen Tabarnia yönetimi, Barcelona civarının şehrin yarattığı zenginlikten faydalanamadığını öne sürüyor.Bağımsız olmak isteyen Tabarnia, Katalonya ve İspanya'nın bölündüğünü, ancak kendilerinin hem özgür hem İspanyol hem Avrupalı olduğunu iddia ediyor.

Dün ise Tabarnia destekçileri Barcelona sokaklarını doldurdu. Polis kayıtlarına göre en az 15 bin kişi 'Bağımsız Tabarnia' için sokaklara çıktı.

Katalanlar, İspanya ve Tabarnia bayrakları taşıyan göstericiler, 'Şaka bitti, Tabarnia'ya özgürlük!' sloganları attı.

Katalonya'da merkezi hükümet tarafından fesh edilen parlamentoda seçimden ayrılık taraftarları galip çıktı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.