ADLİ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

Türkiye'den ülkeye kiralık katil olarak gelen Aydoğan 7 yıl hapse mahkum edildi, yargıçlara saldırmaya kalkıştı

Türkiye'den ülkeye kiralık katil olarak gelen Aydoğan 7 yıl hapse mahkum edildi, yargıçlara saldırmaya kalkıştı

İsminin baş harfleri Ç.C olan kadını öldürmek için Türkiye'den ülkeye kiralık katil olarak gelen ve polis ekipleri tarafından 2 ayrı tabancadaki 14 canlı mermi ile suçüstü yakalanan Sehbetullah Aydoğan'ın cezası belli oldu

Yayın Tarihi: 06/03/18 07:30
okuma süresi: 10 dak.
Türkiye'den ülkeye kiralık katil olarak gelen Aydoğan 7 yıl hapse mahkum edildi, yargıçlara saldırmaya kalkıştı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 2017 yılı Nisan ayı içinde tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 2 adet tabanca ve toplam 14 canlı mermi ile Ç.C'yi öldürmek için beklerken polis ekiplerinin aldıkları bir ihbar üzerine suçüstü yakalanan Sehbetullah Aydoğan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Murat Uğurludoğan'ın eski nişanlısı Ç.C'yi öldürmek için Şahin Ceylan aracılığı ile KKTC'ye yolladığı ancak suçu işleyemeden polis tarafından tutuklanan Sehbetullah Aydoğan 7 yıl hapse mahkum edildi.

"Kanunsuz ateşli silah taşıma", "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu", "Kanunsuz patlayıcı madde taşıma", "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu", "Ağır bir suç işlemek maksadı ile gizli ittifakta bulunmak", "Yaralamak maksadı ile ateşli silah bulundurmak" davalarından yargılanan sanık Aydoğan, 5 davadan suçlu bulunurken mahkeme " Ağır bir suç işlemek maksadı ile gizli ittifakta bulunmak" davasından sanık Aydoğan'ın beraat ettiğini açıkladı.

7 yıl hapislik cezasını duyan Sehbetullah Aydoğan hakkındaki kararın tamamlanmasının ardından öfkesinden kendisini kaybetti. Aydoğan sanık kürsüsünden Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'ne saldırıda bulunmak isterken mahkeme salonundaki polisler tarafından engellendi.

Sanık Sehbetullah Aydoğan hakkındaki kararı okuyan Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, ne kadar da müşteki Ç.C'nin bu olayda fiziken yara almasa da esas mağdur olanın toplum olduğuna dikkat çekti.

Aksun, sanık Sehbetullah Aydoğan'ı 7 yıl hapse mahkum etmekle kalmayıp, suçun olgularında yer alan ve suçla bağlantısı olan Şahin Ceylan isimli şahsın kaçmasına fırsat vererek adaletin tecelli etmeyip yara almasına neden olan Mehmet Ali Bekis hakkında cezai soruşturma başlatılmasına da direktif verdi.

Ç.C'YE ZARAR VERMEK İÇİN KKTC'ye GELDİ

Sehbetullah Aydoğan'ın kararında olayın nasıl geliştiğine dair olgularını aktaran Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, 2013 yılında Ç.C isimli kadın'ın Adana'da Murat Uğurludoğan isimli kişi ile tanışıp nişanlandığını söyledi. Ç.C'nin daha sonra aşırı kıskançlığı nedeni ile nişanlısı Murat Uğurludoğan'dan ayrılıp 26 Ekim 2016 tarihinde KKTC'ye geldiğini belirten Aksun Ç.C'nin Maraş bölgesinde bir eve taşınıp bir mağazada satış elemanı olarak işe başladığını söyledi. 29 Aralık 2016 tarihinde Murat Uğurludoğan'ın, Ç.C ile barışmak için KKTC'ye geldiğinin aktarıldığı olgularda Ç.C'nin bu talebi kabul etmeyip barışmayı reddettiği belirtildi.

İddia Makamı'nın mahkemeye sunduğu olgulara göre, 9 Nisan 2017 tarihinde ise Murat Uğurludoğan'ın da tanıdığı olan Şahin Ceylan isimli kişinin KKTC'de bulunan Mehmet Ali Bekis'i arayıp bir akrabasının davasını takip etmek için Sehbetullah Aydoğan'ı KKTC'ye göndereceğini ve sanık Aydoğan'ı karşılamasını istediğini söyledi. Bunun üzerine Mehmet Ali Bekis 10 Nisan 2017 tarihinde Girne Limanı'ndan KKTC'ye gelen sanık Aydoğan'ı karşılayarak Yeni Boğaziçi köyündeki evine götürürken, 12 Nisan 2017 tarihinde ise Şahin Ceylan, Ercan Havaalanından KKTC'ye giriş yaparak ve Ceylan'ı havaalanında karşılayan isim de yine Mehmet Ali Bekis oldu. Ülkeye geleli henüz 3 gün olmasına rağmen 13 Nisan 2017 tarihinde Şahin Ceylan'ın sanık Sehbetullah Aydoğan'a hazırlanmasını söyleyip 2 adet 7.65 mm çapında tabanca ve içerisinde toplam 14 adet canlı mermi bulunan 2 adet şarjör verdiği belirtilen olgularda, sanığın ise konu tabancaları beline koyup kuşandıktan sonra, Ç.C'nin kaldığı evin yakınında saklanıp Ç.C'nin işten gelmesini beklemeye başladı.

POLİS İHBAR ALDI

İddia Makamı'nın mahkemede aktardığı olguların devamında, 13 Nisan gecesi PGM Özel Birim Şubesi sorumlusu Müdür Muavini Gökay Karagil'in aldığı ihbarda Ç.C'nin, eski nişanlısı Murat Uğurludoğan'ın Türkiye'den gönderdiği bir kişi tarafından öldürüleceğini öğrendiği ve Özel Birim Şubesi ekiplerinin bilgi üzerine Ç.C'in evinin önüne gidip pusuya yattığı bildirildi. Ayni gece saat 21:40'da sanık Aydoğan'ın saklandığı yerden çıkıp Ç.C'nin evine doğru yürümesi ve Ç.C'nin evini gözetlemeye başlaması üzerine polis ekiplerinin sanığı etkisiz hale getirip alıkoyduğu mahkemeye aktarılırken, sanık Aydoğan'ın üzerinde arama yapan polis ekipleri sanığın belinde 2 adet tabanca ile içerisinde toplam 14 canlı mermi bulunan 2 et şarjör tespit etti. Suçüstü tespit edilerek tutuklanan sanık Aydoğan, ilk anda polise yalan bir ifade vererek konu silahları Mehmet Hüseyin isimli kişiden hırsızlık yapmak için aldığını beyan etti ancak daha sonra polise verdiği ikinci gönüllü ifadesinde ise "Ben kimsenin canına kıyamam" diyerek gerçekleri anlattı.

5 DAVADAN SUÇLU BULUNDU

Sanık Sehbetullah Aydoğan hakkındaki kararı okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun sanık Aydoğan'ın aleyhindeki 6 davadan 5'inden suçlu bulunduğunu belirtirken, sanık Aydoğan'ın kabul etmediği 5'inci dava olan "Ağır bir suç işlemek kasti ile gizli ittifak kurmak" davasından İddia Makamı'nın bu yönde mahkemeye tanık ve şahadet sunmadığı gerekçesi ile beraat ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu "Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf" davaları için 10 yıla kadar hapislik cezasının öngörüldüğünü belirten Aksun, sanığın mahkum olduğu "Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf" davalarından 7 yıl, "Yaralamak için ateşli silah bulundurmak" davası için 5 yıl hapislik cezasının öngörüldüğünü kaydetti. Sanığın mahkum olduğu tüm davaların öngörülen cezalardan da anlaşılacağı üzere ağır ve vahim suçlar olduğunu söyleyen Aksun, sanığın mahkum olduğu suçların tehlike suçu olarak tanımlanan türden olduğunu kaydetti. Sadece ateşli silah ve patlayıcı madde bulundurmanın çok ağır bir suç olduğunu vurgulayan Aksun, huzurlarındaki davada sanığın tasarrufunda bulundurduğu ve taşıdığı ateşli silahlar ve patlayıcı maddelerin Ç.C için kullanılacağının ortada olduğunun altını çizdi. Aksun, ülkemizde yaşayan her insanın barış, güven ve huzur içinde yaşama hakkına sahip olduğuna dikkat çekerek, ülkemizde yaşayan şahısların can güvenliğine tehlike teşkil etmenin çok ciddi bir suç olduğunu söyledi. Aksun, böyle bir suçun işlenmesinin gerek bu suçun mağdurunu gerekse toplumun huzurunu ve barışçıl atmosferin bozulması karşısında tüm toplumu derinden etkileyebilecek ve toplum düzenini bozacak türden olduğunu kaydetti.

KKTC'YE GELİR GELMEZ SUÇ İŞLEYEREK ÜLKEDEKİ YARGI DÜZENİNİ HİÇE SAYDI

Sanık Sehbetullah Aydoğan'ın yakalandığı ilk anda tabancaları Şahin Ceylan'dan aldığını söylemesi gerektiği yerde Mehmet Hüseyin isimli bir şahıstan aldığını söyleyerek, o esnada yakalanabilecek konumdaki Şahin Ceylan'ın yargılanmaktan kaçmasına fırsat verecek şekilde davrandığını belirten Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, bu durumu sanık hakkındaa ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdi. Aksun, sanık Sehbetullah Aydoğan'ın KKTC'ye gelir gelmez suç işleyerek ülkedeki yargı düzenini ve toplum huzurunu hiçe saydığını da belirtip bu durumu da ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Bir kişinin vücut bütünlüğüne zarar vermekle yetinmeyip ülkenin kamu düzenini bozacak türde bir suç işlemeye yeltenmesini hoş görüyle karşılayamayacaklarını belirten Aksun, sanığa hapislik cezası dışında bir ceza vermenin kamu menfaatine hizmet etmeyeceğini, işlediği suçların ciddiyeti ile örtüşmeyeceği sonucuna vardıklarını ifade etti. Sanığa uzun süreli bir hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını kaydeden Aksun, sanığı suçlu buldukları "Kanunsuz ateşli silah taşıma" davasından 7 yıl hapis cezasına mahkum ederken diğer davalardan mahkumiyet kaydedildiğini, sanığın aleyhine getirilen "Gizli ittifak" davasından ise beraat ettiğini açıkladı.

BEKİS ADALETİN TECELLİSİNE İMKAN VERMEDİ

Hem sanık Sehbetullah Aydoğan hem de Sehbetullah Aydoğan'ın Ç.C'yi öldürmek için ülkeye gelmesini sağlayan "Kaplan" lakaplı Şahin Ceylan'ı ülkede karşılayıp evinde misafir eden Mehmet Ali Bekis'in, Şahin Ceylan'ın Sehbetullah Aydoğan'ın polis tarafından yakalandığını gördüğü anda "üzerinde silah taşıyordu polis yakaladı. Oraya gitmeyelim" beyanından sonra yasa gereğince bu hususta polise yardımcı olması gerektiğini belirten Başkan Fadıl Aksun, Bekis'in bu davada sanık olabilecek bir kişiyi istediği bir yere bırakarak adaletin tecellisine imkan vermediği ve bu hareketiyle suç işleme ihtimali bulunduğundan aleyhinde cezai soruşturma yapılmasına emir verdi.

HAKİMLERE SALDIRMAK İSTEDİ

Sanık Sehbetullah Aydoğan hakkındaki kararın açıklanmasının ardından öfkelenerek Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ni alkışla protesto etti. Ardından Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben "Dostum değilsin" diye bağırarak düşman olduğu mesajını veren Aydoğan, sanık kürsüsünden mahkeme heyetine saldırmak isterken mahkeme salonunda görevli polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek hücrelere indirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.