YAŞAM
okuma süresi: 3 dak.

Bebeğinizi doğal beslemenin yolları

Bebeğinizi doğal beslemenin yolları

Bebeğiniz ilk altı ay anne sütü ile alması gereken vitaminleri alıyor. Bebeğinizin sağlığını korumasını istiyorsanız bu doğal yöntemlere kulak verin.

Yayın Tarihi: 07/03/18 12:23
okuma süresi: 3 dak.
Bebeğinizi doğal beslemenin yolları
A- A A+

Anne sütlü doğal bebek muhallebisi tarifi

Bebeğinizi doğal beslemenin en kolay yolu anne sütüdür. Ek gıdaya geçtiğinizde veya sütünüzün az geldiği, yetmediği durumlarda bu muhallebiyi yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 çay bardağı içme suyu
1 tatlı kaşığı pirinç unu
Yarım çay bardağı anne sütü

İçme suyunu bir cezvede kaynatın ve 1 tatlı kaşığı pirinç ununu ilave edin. Topaklanma kalmayıncaya kadar orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Kıvamlı hale geldiğinde ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra yarım çay bardağı anne sütünü ilave edin. Bebeğiniz için doğal muhallebiniz hazır.

Devam sütlü doğal bebek muhallebisi tarifi

Bebeğinizi doğal beslemenin bir diğer yolu, anne sütü olmadığı dönemlerde devam sütü kullanmaktır.

Malzemeler

Yarım çay bardağı içme suyu
1 tatlı kaşığı pirinç unu
3 ölçek devam sütü
İsteğe bağlı meyve (püre haline getirilmelidir)

Yarım çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı pirinç ununu karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine devam sütünden 3 ölçek ilave edip karıştırın. Dilerseniz içerisine muz veya elma ekleyip tatlandırabilirsiniz. Devam sütlü doğal bebek muhallebiniz hazır.

Havuçlu doğal muhallebi

Bu tarifte vitamin kaybını azaltmak için önce muhallebiyi yapın en son havucu rendeleyerek ilave edin.

Malzemeler

1 küçük boy havuç
2 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı su

Havucu buharda pişirin ve yumuşayınca çatalla ezin. Bu sırada irmik ve suyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadığında ocaktan alın. İçine ezilmiş havuç ilave ederek karıştırın. Bebeğinizin severek yiyeceği doğal muhallebiniz hazır.

İrmikli doğal bebek muhallebisi tarifi

İrmikli bebek muhallebisini birden fazla çeşitte yapabilirsiniz. Bu tarifimizle bebeğinizi biraz şımartabilir doğal ve şekersiz olmak şartıyla bisküvi kullanabilirsiniz.

Malzemeler

3 su bardağı su
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı ezilmiş bebe bisküvisi
Yarım muz (püre kıvamında)

3 su bardağı suyu, 2 yemek kaşığı irmiği ve 1 yemek kaşığı mısır nişastasını önce karıştırıp sonra ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın ancak dikkat edin hemen kıvam alıyor. Daha sonra altını kısın ve biraz daha karıştırmaya devam edin. Bu işlemden sonra kaseye alıp soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra 2 tatlı kaşığı kadar bebe bisküvilerini ve yarım muzu ilave edin. İrmikli doğal bebek muhallebiniz hazır. Bebeğiniz bu muhallebiyi çok sevecek!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.