EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

Creditwest Bank ve İş Kadınları Derneği işbirliği ile "İşte Fikrim" kadın projesi

Creditwest Bank ve İş Kadınları Derneği işbirliği ile "İşte Fikrim" kadın projesi

Kadının ekonomideki yerini güçlendirmek amacıyla "İşte Fikrim" Proje Yarışması, İş Kadınları Derneği ve Creditwest Bank'ın işbirliği ile hayata geçiyor.

Yayın Tarihi: 07/03/18 14:53
okuma süresi: 5 dak.
Creditwest Bank ve İş Kadınları Derneği işbirliği ile "İşte Fikrim" kadın projesi
A- A A+
Kadının ekonomideki yerini güçlendirmek amacıyla "İşte Fikrim" Proje Yarışması, İş Kadınları Derneği ve Creditwest Bank'ın işbirliği ile hayata geçiyor.

Creditwest Bank Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıda konuya ilişkin protokole İş Kadınları Derneği Başkanı Şenay Ekingen ve Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer imza koydu.

"İşte Fikrim" Proje yarışmasında 1. seçilecek olan proje sahibine Creditwest Bank tarafından 15.000 TL, 2. seçilecek olan proje sahibine 10.000 TL'lik para ödülü, 3. ve 4. Proje sahibine ise 1 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi sağlanacak.

Projeye, işini geliştirmek isteyen veya kendi işini kurmayı hedefleyen 25 ile 60 yaş arası kadın gişirimciler başvurabilir. Başvurular elden veya e-posta ile yapılabilecek olup son başvuru 7 Mayıs 2018, mesai bitimine kadardır.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formuna www.creditwestbank.com adresinden ulaşılabilir.

ZAHEER: FİNANSAL KURUMLARIN DESTEĞİ İLE KADINLAR EKONOMİDE DAHA ETKİN OLABİLİR

Creditwest Bank olarak kadın girişimcileri Kıbrıs ekonomisine nasıl katabiliriz diye çalıştıklarını belirten Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, toplumsal ve ekonomik kalkınma sürecinde kadınların etkin biçimde yer alması, kadınların iş gücüne katılımını ve istihdamının artırılmasını, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilebilmesinde önemli bir unsur olarak değerlendirdiklerini, bu kapsamda yaklaşık bir buçuk yıl önce Kadın girişimcilere yönelik Creditwoman ürününü sunmaya başladıklarını söyledi.

Dünyada kadının üretime katkısının arttırılmasını destekleyen projelerin olduğunun belirten Mazher Zaheer, finansal kurumların desteği ile kadının daha özgüvenli bir şekilde iş yaşamına adapte olabildiğinin altını çizdi. Zaheer, kadınların ekonomik büyümede önemli bir rolu olduğu ve İşte Fikrim projesi gibi projelerin önemli misyonlar taşıdığını açıkladı.

İş Kadınları Derneği'nden bu proje geldiği zaman çok heyecanlandıklarını söyleyen Zaheer, derneğin banka ile bu projede ortak vizyonu olduğunu belirtti. Zaheer, yurtdışı fonları ile kadının iş yaşamında daha etkin görev alması için banka olarak çalışmalarının da olduğunu ekledi. Bu ve benzer çalışmalarda en önemli konunun motivasyon olduğunu söyleyen Zaheer, banka olarak ambargo ve benzer zorlukları bahane olarak görmediklerini, kendilerinin her platformda kurumlarını ve Kuzey Kıbrıs'ı yurtdışında tanıtmak için çaba harcadıklarını ifade etti.

EKİNGEN: PROJE İLE GENÇ GİRİŞİMCİLERE , EL EMEĞİ İLE UĞRAŞAN KADINLARA, EVİNDE AMATÖR OLARAK ÇALIŞAN KADINLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

İş Kadınları Derneği Başkanı Şenay Ekingen, projeye destek veren ve inanan Creditwest Bank'a teşekkür ettiklerini belirterek, 'İşte Fikrim' Projesi'nin Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk olduğunu ve küçük bir proje gibi görülmesine rağmen büyüme potansiyeli olan bir çalışma ortaya çıkarttıklarını belirtti. Ekingen, bu proje ile iş hayatına atılmak isteyen genç mezunlara, el emeği ile uğraşan kadınlara, evinde amatör olarak çalışan ve kayıt altına girmek isteyen kadınlara ulaşabileceklerini söyledi. Ekonomide en önemli grubun KOBİ'ler olduğunu ve Kadın KOBİ'lerin desteklenmesi ile ekonomisinin daha da büyüyebileceğini ekledi. İşte Fikrim projesinin duyurusunun 'Emek, Hak, Eşitlik' vurgusunun yapıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk geldiğini söyleyen Ekingen, projenin bu haftada yapılan onlarca etkinliğin arasında belkide en anlamlılarından birisi olduğunu belirtti.

Projeye geri dönüşün ve katılımın iyi olmasını dileyen Ekingen, Creditwest Bank tarafından verilecek ödüllerin, kazanan girişimci kadınlara moral ve motivasyon sağlayacağını ekledi. Creditwest Bank'ın kadına dönük vizyonunu çok beğendiklerini ve desteklediklerini, işbirliğinin karşılıklı fayda ve sinerji yaratacağına inandıklarını da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.