GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Dombrovskis: "Komisyon Güney Kıbrıs'ın ulusal reform programını bekliyor"

Dombrovskis: "Komisyon Güney Kıbrıs'ın ulusal reform programını bekliyor" 

"2017'den beri hiçbir önemli ilerleme kaydedilmediğinden" söz eden makroekonomik dengesizlikler raporu arasındaki çelişkilere açıklık getirmesi istenilen Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, "Komisyonun Kıbrıs'ın ulusal reform programını" beklediğini belirterek "bunun makroekonomik dengesizlikler durumunda kaldığını" ifade etti.

Yayın Tarihi: 08/03/18 07:35
okuma süresi: 2 dak.
Dombrovskis: "Komisyon Güney Kıbrıs'ın ulusal reform programını bekliyor" 
A- A A+

Komisyon Başkan Yardımcısı konuşmasında şunları söyledi:

"Kıbrıs'la ilgili olarak, değerlendirmelerimize göre Kıbrıs çok büyük makroekonomik dengesizlikler içinde kaldı. Ancak olumlu yandan bakıldığında, büyük bir büyüme öngörüyoruz ve bu yıl ve önümüzdeki yıl güçlü bir kalkınma bekliyoruz, ama hala yüksek boyuttaki özel, kamu ve dış borçlar gibi ekonomiye ağırlık veren pek çok dengesizlikler var".

"Takipteki kredilere gelince, Kıbrıs AB'de en yüksek paya sahip ülkelerden biri. Sadece Yunanistan Kıbrıs'tan daha büyük takipteki kredi payına sahip. Dolayısıyla, bu oran yaklaşık %30 ile AB ortalamasının (%4,4) çok daha üzerinde bulunuyor. Bu nedenle bu yıl çok daha fazlası yapılmalı. Her ülke için özel uygulamaların kontrolüyle ilgili olarak önemli bir ilerleme görüyoruz. Örneğin sağlık alanı; kamu hizmetlerinde istihdam konusunda ve yatırım ve finansmana erişimin tanıtımında bazı ilerlemeler görüyoruz. Ancak takipteki kredi oranının düşürülmesinde kısıtlı bir ilerleme kaydediliyor, ama önerdiğim gibi, kamunun ve yargı sistemi etkinliği, özelleştirme programları, eğitim sistemi, aynı anda pazarlara girişlerin açılması gibi Kıbrıs'ın da durumunda yapılması gerekilen çalışmalar var. Durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve ulusal reform programını bekliyoruz ve devamla bu döngü için önümüzdeki altı ay içinde geri döneceğiz".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.