GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Güngördü'den 8 Mart mesajı: "Her türlü ayrımcılığa karşıyım"

Güngördü'den 8 Mart mesajı: "Her türlü ayrımcılığa karşıyım"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayın Tarihi: 08/03/18 07:45
okuma süresi: 2 dak.
Güngördü'den 8 Mart mesajı: "Her türlü ayrımcılığa karşıyım"
A- A A+

Güngördü'nün mesajı şöyle:

"Bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, büyüten, eğiten bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, hoşgörü sınırları geniş, emekçi ve fedakar kadınlarımız toplumun her kesimi tarafından el üstünde tutulmalı, saygı görmelidir. Emekçi kadınlarımız yaşamın her alanında başarılı çalışmalara imza atmakta, akıl, bilgi sevgi ve becerileriyle sundukları güzellikler bizleri gururlandırmaktadır.

Emekçi kadınlarımızın toplumsal yaşamımızda üstlendikleri rol, sadece ülkemizin gelişmesi, aydınlanması rolü değildir. Tüm dünyada emekçi kadınların mücadelesi evrensel bir boyut kazanmıştır. Aynı zamanda daha barışçıl daha hoşgörülü ve daha umut dolu bir dünya için de onların verecekleri emek, temeldir.

8 Mart 1857'de ABD New York'ta çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla greve giden işçilere yapılan saldırıda ölen 129 işçinin çoğu kadındır.

Bu günün anısına yıllar içerisinde yapılan çalışmalarla, kadının toplumdaki onurlu yerini sağlamak anlamında 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde de kadınlarımız bugün için hak ettikleri yeri alamamaktadır. Bunun çeşitli nedenleri olduğunu bilmekteyiz. Bu anlayışla, öncelikle kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı, kadının eş, anne ve toplumun temel direği olduğunu unutmadan ve gerekli değeri vermemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. 9 Mart 2018 Cuma günü açılışını yapacağımız Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi'yle de tüm kadınlarımızı kucaklamayı arzuluyoruz.

Tüm dünyadaki emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlar, kadına uygulanan her türlü ayrımcılığa karşı olduğumu belirtirim"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.