GÖZDEN KAÇMAYANLAR
okuma süresi: 2 dak.

Aliye Ummanel'den dikkat çeken mesaj…

Aliye Ummanel’den dikkat çeken mesaj…

Sanatçı Aliye Ummanel'in konuşmasındaki mesajlar<strong> #gözdenkaçmadı.</strong>

Yayın Tarihi: 08/03/18 16:46
okuma süresi: 2 dak.
Aliye Ummanel’den dikkat çeken mesaj…
A- A A+
Sanatçı Aliye Ummanel, PEO SIDIKEK ve BES'in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle gerçekleştirdiği etkinlikte yaptığı konuşmada "Kadının başlıca sorumluluğu kendi olmaktır. Ama erkek egemen bir toplumdan bahsediyorsak, kendi olmak kadın için bir sorumluluğa dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

Ummanel "Kendinizi, kendi iradeniz dışında herhangi bir statüyle hele de kocanızın statüsüyle tanımlamayın. Bu, hemcinslerinize yapacağınız en büyük haksızlıktır.

Ne acıdır ki, iyi eğitimli pek çok kadın dahi, iyi bir statüye sahip bir adamla evlendiğinde kendini o statüyle eşleştirmeye başlıyor. Bir kadının kendine yapacağı en büyük kötülük, kendini başka birinin statüsüyle tanımlamaktır" dedi.

Eşi ile ilgili bir de anısı paylaşan Ummanel "Belki biliyorsunuzdur; "Kayıp" ve "Ev" oyunlarım hem kuzeyde hem güneyde, hem Türkçe hem de Rumca sahnelendi.

Oyunlarımın temel düşüncesi barıştır, insanları birbirine yaklaştırmaktır. Anlayışı, empatiyi harekete geçirmek, yüzleştirmektir. Ben tiyatro sanatımla barışa hizmet ederim.

Kadınların haklarıyla ilgili çalışan bir oluşum bu oyunlarımdan birinin güneyde sahnelenmesi konusunda bir düşünce geliştirdiğinde üyelerinden biri oyunu izlemeden milliyetçi bir yaklaşımı olduğu gerekçesiyle bu etkinliğin gerçekleştirilmesine karşı çıktı.

Oyunlarım güneyde sahnelendiğinde bu yönde tek bir eleştiri almadığım gibi onların başlıca sevilme sebebinin dengelilik olduğunu işittim. Bu önyargı benden değil bir politikacı olan eşimden dolayıydı. Burada konumuz eşim ya da ideolojisi değil, kadınların 'birbirlerini eşlerinin konumuyla değerlendirme' haksızlığı yapmalarıdır" diye ekledi.

Levent Kutay'la #gözdenkaçmadı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.