ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Evini cephaneliğe çeviren Maraşlı'nın 25 yıllık cezasına 6 yıl daha eklendi

Evini cephaneliğe çeviren Maraşlı'nın 25 yıllık cezasına 6 yıl daha eklendi

Mağusa'da 2013 yılı Aralık ayında işlenen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili yargılanıp 25 yıl hapis cezasına mahkum edilen İbrahim Maraşlı dün de evinde bulunan çok sayıdaki ateşli silah ve patlayıcı maddeler ile ilgili yargılandı.

Yayın Tarihi: 13/03/18 07:45
okuma süresi: 6 dak.
Evini cephaneliğe çeviren Maraşlı'nın 25 yıllık cezasına 6 yıl daha eklendi
A- A A+
  • Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 davadan suçlu bulunan İbrahim Maraşlı 6 yıl daha hapse mahkum edildi. Hakkında zaten 25 yıl hapislik cezası kararı bulunan Maraşlı, 25 yıllık cezasının ardından 6 yıl daha hapis yatarak toplamda 31 yıl hapiste kalmış olacak

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 2013 yılı Aralık ayında meydana gelen Ahmet Aybak cinayeti ile ilgili yargılanarak 25 yıl hapis cezasına mahkum edilen İbrahim Maraşlı'nın hapislik cezası yükseldi.

Cinayet soruşturması sırasında evinde pompalı silahlar, kurusıkı tabancalar, biber gazları domuz kurşunları, kelepçe, bıçak, elektro şok cihazları bulunan Maraşlı dün bir kez daha Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken, 22 davadan suçlu bulunan Maraşlı 6 yıl daha hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme, halihazırda aleyhinde 25 yıl hapis cezası bulunan Maraşlı'nın 6 yıllık hapis cezasını "Taammüden adam öldürme" ve "Adam öldürme" davalarından aldığı 25 yıllık hapis cezasının tamamlanmasının ardından çekmeye başlaması yönünde karar üretti.

34 yaşında hüküm giyen Maraşlı cinayet suçunun cezasını 59 yaşında tamamlayacak ancak "Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu" davaları başta olmak üzere toplam 22 suçtan aldığı 6 yıllık hapis cezasını herhangi bir indirimden ve şartlı tahliyeden yararlanmazsa 65 yaşında tamamlayacak.

Maraşlı'nın hakkındaki kararı okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun kararında sanığın evinin cephaneliği andırır şekilde olduğunu belirtirken, Maraşlı'nın 11 aylık bebeği ve eşi ile çok sayıdaki silah ve patlayıcı maddeyi aynı evde tutması ağırlaştırıcı sebep olarak dikkate alındı.

"SANIK EVİNİN İÇİNİ CEPHANELİĞE DÖNDÜRDÜ"

Sanık İbrahim Maraşlı hakkındaki kararı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun okudu.

Sanık Maraşlı'nın 22 davadan suçlu bulunup mahkum edildiğini açıklayan Aksun, sanık Maraşlı hakkındaki davalar için azami olarak 7 ve 3 yıla kadar hapislik cezasının öngörüldüğünü açıkladı Sanığın mahkum olduğu kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu suçunun tehlike suçu olarak adlandırıldığını belirten Aksun, bu tür silahların fiilen kullanılmamış olmasının suçun cezasını azaltmadığını, tasarruf edilmelerinin dahi ağır bir suç olduğunu belirtti. Olgulara bakıldığı zaman sanığın tasarrufunda patlayıcı maddelerin haricindeki ateşli silahlar arasında biri uzun, biri kısa namlulu pompalı silah, 6 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kurusıkı tabancadan dönüştürülmüş tabanca bulunduğunu belirten Aksun, sanığın ateşli silah ve patlayıcı maddeler ile evinin içini cephaneliğe döndürdüğünü kaydetti.

AKSUN: "HOŞGÖRÜ İLE KARŞILANMASI BEKLENEMEZ"

Bu kadar fazla ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufunun endişe verici olduğunu söyleyen Aksun, mahkemeye emare sunulan fotoğraf albümünden sanığın evinde o dönemde 11 aylık bir bebeğin görüldüğünü kaydetti. Silah gibi soğuk, tehlikeli ve saldırıya yönelik eşyalarla bir bebeğe ait oyuncakların aynı evde bulunmasının, toplumun geleceğini teşkil eden çocukların huzurlu bir ortamda büyütülmesi ile taban tabana zıt olduğunu söyleyen Aksun, herkesin barış, güven ve huzur içinde yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti. Bir hukuk devletine göre kişilerin yasalarca yasaklanmış bu tür saldırı silahlarını tasarruf etmesini mahkemelerin hoş görü ile karşılamasının beklenmemesi gerektiğine vurgu yapan Aksun, kişilerin gerek kendi güvenlikleri gerekse bu meselede belirtildiği gibi silahlara düşkünlük gerekçesi ile ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf etmesini anlayış ve hoşgörü ile karşılanmasını beklememelerini belirtti. Sanığın bu suçu zamana yayıp planlayarak işlediğinin görüldüğünü belirten Aksun, bu kadar silah ve merminin 1 günde tasarruf edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Başkan Aksun, sanık Maraşlı'nın tasarrufunda çok sayıda cephaneliği andırır şekilde silah ve patlayıcı bulundurasını ve yasanın aradığı ruhsat koşuluna uymamasını, tehlike silahı olan bu silahların sanık Maraşlı'nın eşi ve bebeğinin olduğu yerde bulundurmasını ve suçu planlamasını aleyhinde değerlendirdiklerini belirtti. Aksun, sanığa hapislik cezası dışında bir ceza vermenin kamu menfaatine hizmet etmeyeceğini, işlediği suçların ciddiyeti ile örtüşmeyeceği sonucuna vardıklarını ifade ederek sanığın 6 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini ancak sanığın mevcut cezasının tamamlanmasının ardından 6 yıllık hapis cezasının çekilmeye başlanacağını açıkladı.

İŞTE İBRAHİM MARAŞLI'NIN EVİNDE BULUNANLAR

Aybak cinayeti ile ilgili mahkeme emri ile sanık İbrahim Maraşlı'nın Suriçi'ndeki evinde polis tarafından bir arama yapılmıştı. O aramada polis ekipleri evin bahçesine gelişi güzel atılmış, evin tavan arasında ve yatak odasında çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirdi. Maraşlı'nın evinde bulunanlar ise şöyle; 2 adet pompalı tüfek, 6 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kurusıkı tabancadan dönüştürülmüş tabanca ve 3 adet canlı mermi, 1'i boş 52 adet arasında domuz kurşununun da bulunduğu fişek, 2 adet bıçak, 1 adet kelepçe, 2 av tüfeği, 2 hava tabancası, 273 adet kurusıkı tabanca mermisi, 13 adet hava tabancasına ait gaz tüpü, 6 adet biber gazı, 1 adet elektro şok cihazı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.