İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar'dan hane halkı yardımına tepki: "Olmasa daha iyi... Başa bela"

Tatar'dan hane halkı yardımına tepki: "Olmasa daha iyi... Başa bela"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı'yla ilgili genel görüşme tamamlandı. Görüşmelerde konuşan UBP Milletvekili Ersin Tatar, hane halkı yardımının son bulmasını istedi.

Yayın Tarihi: 13/03/18 08:25
okuma süresi: 3 dak.
Tatar'dan hane halkı yardımına tepki: "Olmasa daha iyi... Başa bela"
A- A A+
Bütçenin madde madde görüşülmesine yarın geçilecek. Meclis Genel Kurulu'nda yarın Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi ve Başbakanlık Bütçeleri görüşülecek.

TATAR: "DENK BÜTÇE DİYE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

UBP Milletvekili Ersin Tatar, bütçe görüşmelerinde, 2017 yılının kesin hesaplamalarına ulaşamadığı için hedeflenen rakamların makul göründüğünü sadece rakamların değil icraatların da önemli olduğunu kaydetti.

Maliye bakanının dile getirdiği denk bütçe diye bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Tatar, TC'den alınan paranın bir kısmının kredi olduğunu, bunun bir borçlanma yöntemi olduğunun unutulmaması gerektiğini anlattı.

Tatar, ek mesailer konusuna da değinerek, yapılan girişimlere rağmen ek mesailerin artmaya devam ettiğini, buna yönelik de tedbir alınması gerekebileceğini ifade etti.

HANE HALKI YARDIMI... "OLMASA DAHA İYİ. BAŞA BELA"

Hane halkı yardımını eleştiren Tatar, "Olmasa daha iyi. Başa beladır. Bu ödeneğin artırılarak devam etmesi kabul edilemez" dedi.

Personel giderlerine değinen Tatar, 70 bin kişiye devletin maaş ödediğini, KKTC devletinin bütçe yaptığını, devlet olmanın gereğini yerine getirdiğini kaydetti.

Tatar, çoğunluğun vergi vermediğini iddia edenler olduğunu, bunun doğru olmadığını, bu söylemin yanlış mesajlar verdiğini söyledi.

Eğitime bütçede ayrılan miktarı değerlendiren Tatar, "Bu maaşların karşılığını almak durumundayız. Karşılığı da verilecek eğitimin kaliteli olmasıdır" dedi

"EĞİTİMDE DE SAĞLIKTA DA TAM GÜNE GEÇİLMELİ"

Tam gün eğitime geçiş konusunda bir hamle yapılması gerektiğini söyleyen Tatar, sağlıkta da bunun geçerli olduğunu, Genel Sağlık Sigortası'nın da geçmesi gerektiğini belirtti.

Tatar, "Kıbrıs meselesi bir egemenlik paylaşımı meselesidir" diyerek, doğalgaz olayında Türkiye'nin KKTC ile birlikte menfaatlerinin örtüştüğünü söyledi.

"KKTC KENDİ UÇAK ŞİRKETİNİ KURMALI"

KKTC'nin kendi uçak şirketini kurması gerektiğini söyleyen Tatar, Başbakana bu yönde çalışma yapması çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.