GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Kayıp Kişiler Komitesi heyeti İngiltere Ulusal Arşivleri'ni inceleyecek

Kayıp Kişiler Komitesi heyeti İngiltere Ulusal Arşivleri’ni inceleyecek

Kayıp Kişiler Komitesi'ndeki Kıbrıslı Rum üyeler İngiltere Ulusal Arşivleri'ni inceleyecek.

Yayın Tarihi: 13/03/18 15:22
okuma süresi: 1 dak.
Kayıp Kişiler Komitesi heyeti İngiltere Ulusal Arşivleri’ni inceleyecek
A- A A+
Kayıp Kişiler Komitesi'nin Kıbrıs Rum üyesi Nestoras Nestoros, New York'ta BM arşivlerini izleyen üç kişilik Kayıp Kişiler Komitesi heyetinin 1963-64 ve 1974'te Kıbrıs'ta kaybolanların akıbetinin belirlenmesine yardımcı olacak bilgilere ulaşma ve bulma çabasıyla 12-24 Mart tarihleri arasında İngiltere Ulusal Arşivleri'ni de inceleyeceğini duyurdu.

Kıbrıs Haber Ajansı'na (KHA) bir demeç veren Nestoros, heyetin inceleyeceği malzemenin muazzam olduğunu, aynı ekibin İngiltere Ulusal Arşivleri'nde envanter/döküm çalışması yaptığını ve arşivlere bakma kararı aldığını bildirdi.

Kayıp Kişiler Komitesi üyeleri Eylül 2017'de Londra'yı ziyaret etmişler, İngiltere hükümet yetkilileri ve milletvekilleriyle görüşmeler yapmışlardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.