TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Kammenos: "Türkiye'yle barış içinde bir arada olmayı arzuluyoruz..."

Kammenos: "Türkiye'yle barış içinde bir arada olmayı arzuluyoruz..."

Yunanistan Ulusal Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye'nin arzulanan Avrupa yolunda yürüyeceğine yeni bir yol izlediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 13/03/18 15:27
okuma süresi: 2 dak.
Kammenos: "Türkiye'yle barış içinde bir arada olmayı arzuluyoruz..."
A- A A+
Baf 'Andreas Papandreou' hava üssünü "Kıbrıs Cumhuriyeti" Savunma Bakanı Savvas Angelides ile gezen Kammenos, Yunanistan ve Kıbrıs'ın 'bir sonraki aşamada doğal gaz ve petrol üretecek ülkeler olarak Yunanistan ve Kıbrıs'ın tarihlerinde önemli bir dönemde olduklarını vurguladı.

Yunanistan'ın bu süreçte Türkiye'nin tepkilere neden olan davranışlarında Kıbrıs'ı takip ettiğini ifade eden Kammenos, ülkesinin uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine saygı çerçevesinde Türkiye'yle barış içinde bir arada olmayı arzuladığını kaydetti.

"Türkiye'nin de aynı şekilde davranması gerektiğine işaret eden Yunan Savunma Bakanı, "Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde ve Yunanistan uluslararası sularıyla hava sahasındaki son kışkırtmaların, kışkırtıcı açıklamalarla, iki Yunan askerinin yakalanmasıyla Türkiye, Avrupa yolunda istenen yol yerine yeni bir yol izlemektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi sınırda yakaladığı Yunan askerlerini serbest bırakacağına tutuklamasını, çok güvenlikli bir hapishanede alıkoymasını eleştiren Kammenos, bu askerlerin AB vatandaşı olduklarını, Avrupa sınırlarını koruduklarını ve NATO üyelerinin dostları olduğunu, Yunanistan'ın bu rehin alma durumunun en kısa zamanda sona ermesini beklediğini ifade etti.

Panos Kammenos, Türkiye'nin bu tür uygulamaların ne iyi komşuluk ilişkilerine ne de kendisinin AB'ne yönelik imajına yardımcı olacak uygulamalar olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.