İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hasipoğlu: "Hükümetin dış politikada ortak bir vizyonu yok"

Hasipoğlu: "Hükümetin dış politikada ortak bir vizyonu yok"

Meclis Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin ikinci gününde ilk olarak 33 milyon 487 bin 300 TL olarak öngörülen Cumhurbaşkanlığı bütçesini görüşüyor.

Yayın Tarihi: 13/03/18 16:55
okuma süresi: 3 dak.
Hasipoğlu: "Hükümetin dış politikada ortak bir vizyonu yok"
A- A A+
Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde ilk konuşmayı UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu yaptı.

Hasipoğlu, bütçeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'nın öneminin arttığına işaret ederek, hükümetin dış politikada ortak bir vizyonu olmadığını, bu sebeple müzakereler konusunda yetkili olan Cumhurbaşkanı'nın öneminin arttığını kaydetti.

Hasipoğlu, hükümetin gerek Kıbrıs konusu gerekse dış politika konusunda net bir politikası olmadığını ileri sürerek, bu iddiasını hükümet programında bu yönde tek bir ifade olmamasına dayandırdı.

Kıbrıs müzakerelerinde 2017 yılında çok önemli dönemeçler gerçekleştiğini anımsan Hasipoğlu, 2012 yılında BM Genel Sekreteri'nin yayımladığı rapora atıfta bulundu.

Müzakere sürecinde çok taraflı toplantıda Kıbrıs Türk tarafının harita sunmasını eleştiren Hasipoğlu, masadan kaçan Rum Lider Anastasiadis'in seçim sonrası BM Genel Sekreteri Guterres'in ortaya koyduğu çerçeve belgesiyle müzakerelere kaldığı yerden dönmeye hazır olduğunu söylediğini kaydetti ve Kıbrıs Türk tarafının bu çerçeve belgesiyle ilgili görüşünün ne olduğunu sordu.

REFERANDUM TARİHİ VEYA SÜRECİN ÇÖKTÜĞÜNÜN BM TARAFINDAN AÇIKLANMASI

Bundan sonraki aşamaların ne olacağını, tekrar masaya oturulacaksa bir süre sınırı konması gerektiğini ifade eden Hasipoğlu, süre sonunda eğer bir çözüme ulaşılırsa referandum tarihi belirlenmesi, çözüme ulaşılamazsa da bu parametrelerde müzakere sürecinin çöktüğünün BM tarafından açıklanması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı bütçesinde bazı kalemlerin arttığını ifade eden Hasipoğlu, bu konularda şeffaflık ve hesap verilebilirlik açısından bir izahat beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'nın yetkilerinin Anayasa'da belli olduğunu ifade eden Hasipolu, halkın ve Meclis'in Cumhurbaşkanı'na müzakereleri en iyi şekilde yürütme ve halkın önünü açabilmek adına müzakereleri en iyi şekilde sonuçlandırma yetkisi verdiğini belirtti.

"ARTIK BAŞKANLIK SİSTEMİ SORGULANMALI"

Ancak Kıbrıs konusunun geldiği aşama dikkate alınarak bu kadar büyük olan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin sorgulanması gerektiğini ifade eden Hasipoğlu, müzakerelerde bir netice de alınamadığına göre artık başkanlık sisteminin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Oğuzhan Hasiopoğlu, Kapalı Maraş konusunda hükümet programında herhangi bir şey göremediğini belirterek, bu yönde herhangi bir adım atılmamasını da eleştirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.