İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Berova: "Artık alternatif planlar yaratılmalı"

Berova: "Artık alternatif planlar yaratılmalı"

Meclis Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin ikinci gününde ilk olarak 33 milyon 487 bin 300 TL olarak öngörülen Cumhurbaşkanlığı bütçesini görüşüyor.

Yayın Tarihi: 13/03/18 17:01
okuma süresi: 2 dak.
Berova: "Artık alternatif planlar yaratılmalı"
A- A A+
UBP Milletvekili Özdemir Berova, Kıbrıs sorunu ve müzakere kavramının 50 yıldır gündemde bulunduğuna dikkat çekti.

Kıbrıslı Rumların, Kıbrıs'ın bir Helen adası olması düşüncesinden geri adım atmadıklarını belirten Berova, Kıbrıs Türkü'nün adada kalıcılığını sağlamak adına çok büyük mücadeleler verdiğini ve bu mücadele sonucunda KKTC'nin kurulduğunu anlattı.

1960'ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin hiç yaşatılamadığını anımsatan Berova, Kıbrıs konusunda yaşanan tarihsel sürece değindi.

Berova, bugüne kadar Kıbrıs konusunda hemen hemen her şeyin konuşulduğunu, ancak gelinen noktanın bir hiçlik olduğunu savundu.

Müzakere kavramının altının artık yavaş yavaş oyulduğunu ve tamamen kelimeden ibaret kaldığını ifade eden Berova, artık alternatif planların yaratılması gerektiğine dikkat çekti.

Hane halkına yardım adı altında verilen örtülü ödenek konusuna değinen Berova, bu konunun gündeme gelmesinin esas sebebinin CTP ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olduğunu söyledi.

"SENFONİ BUGÜNE KADARKİ EN İYİ İŞLERDEN BİRİ"

Bugüne kadar yapılan en iyi işlerden biri olduğunu düşündüğü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın gittikçe güçlendiğini ifade eden Berova, bu konuda duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın tüm siyasi partilere eşit durması gerekirken, hükümet kurulması konusunda bu hassasiyeti göstermediğini savunan Berova, bu konuda Cumhurbaşkanı Akıncı'yı eleştirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.