İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Toros: "Türk tarafı bir adım önde"

Toros: "Türk tarafı bir adım önde"

Meclis Genel Kurulu'nda 33 milyon 487 bin 300 TL'lik Cumhurbaşkanlığı bütçesi ele alındı.

Yayın Tarihi: 13/03/18 17:11
okuma süresi: 3 dak.
Toros: "Türk tarafı bir adım önde"
A- A A+
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, CTP milletvekili Fikri Toros da Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine söz aldı.

Toros, UBP'nin komite aşamasında Cumhurbaşkanlığı bütçesi için olumlu oy kullandığını ifade ederek, "Umarım diğer kurumların bütçelerinde de oy birliği baki kalır" dedi.

Kıbrıs konusunda da konuşan Toros, "2018'deyiz, adanın güneydeki bazı kesimler Kıbrıs sorununun 1974'te meydana gelen bir işgal sorunu olduğunu söylüyor. Kuzeydeki bazı çevreler de sorunun 1974'te çözüldüğünü belirtiyor. Yapıcılıktan uzak bu yaklaşımlar inkara hizmet eden söylemler. Bunları değil, gerçek gerekçeleri dikkate almak bize yardımcı olacak" şeklinde konuştu.

Toros, Türk tarafının çözüm konusunda bir adım önde olduğunu, masasında yapıcı bir tutum gösterdiğini, barış dili kullandığını, bu nedenle önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, "Çözüme olan kararlık sürüyor. Sayın Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesi bunun en yakın kanıtlarından biri" dedi.

Toros, "Bazı milletvekillerinin Kıbrıs konusunda 'taviz verdik, karşılığını almadık, bu Rumlara yaradı' konuşmaları da çok talihsiz. Bu görüşlerin gözden geçirilmesi gerek" şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ta siyasi eşitliğe, adil ve kalıcı bir çözüme dayalı federasyonun tahsis edilmesinin CTP'nin öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Fikri Toros, "Belki de bugüne kadar yürütülen çözüm süreçlerinde sadece siyasi müzakereler hakim olduğu için başarı elde edemedik. Eğer Rum tarafı Türk tarafının farklı alanlarda ürettiği iş birliği projelerini ısrarla reddetmeseydi, bugün çok farklı noktada olabilirdik" şeklinde konuştu.

Toros, sürecin sonuca ve çözüme kavuşturulması için iki liderin görüşmeleri sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Fikri Toros, konuşmasının sonunda, Kıbrıslı Türklerin demokrasi vizyonuna işaret ederek, KKTC'de demokrasinin, laikliğin, hukukun üstünlüğünün özümsendiğini, yasama, yargı ve yürütmenin bağımsız devlet organları olduğunu da belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.