KARPAZ
okuma süresi: 2 dak.

"Dipkarpaz bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında bilinçli bir politika oluşturulsun"

"Dipkarpaz bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında bilinçli bir politika oluşturulsun"

Dipkarpaz Belediyesi Yerel Yönetimler Çalışma Komitesi, bölgedeki üreticilerin sorunlarını ve beklentilerini Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali'ye aktardı.

Yayın Tarihi: 14/03/18 07:59
okuma süresi: 2 dak.
"Dipkarpaz bölgesinde tarım ve hayvancılık alanında bilinçli bir politika oluşturulsun"
A- A A+
Dipkarpaz Belediyesi Yerel Yönetimler Çalışma Komitesi Başkanı Ali Dağlı, bölgede tarım ve hayvancılık alanında bilinçli bir politika oluşturulması görüşünü dile getirdi.

Dağlı konuşmasında, Dipkarpaz bölgesinde toprak analizi yapılarak bilinçli üretime geçilmesini; seyyar selektör alınmasını; Veteriner ve Hayvancılık Dairelerinin temsilciliklerinin oluşturulmasını veelektrik sorunundan dolayı yıllardır atıl durumda olan soğutucunun hayata geçmesini talep etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahalide komite yetkililerini kabulde yaptığı konuşmada, tarımsal alanla ilgili aktarılanların tamamının hükümet programında olduğunu söyledi.

"Özellikle bölgelere uygun hangi teknikle üretim yapılacağı, ne ürünlerin üretileceği yayınlanmış olan Bitki Deseni Planlaması çalışmasında yer alıyor" diyen Bakan Şahali, Dipkarpaz bölgesindeki üreticilere yönelik Tarım Dairesi uzmanları tarafından tarla eğitimi ve gece eğitimlerinin de verileceğini ifade etti.

Bakan Şahali, Dipkarpaz bölgesinde süt toplama merkezini hayata geçirme hedefinde olduğunu da belirterek, bölgede Tarım, Hayvancılık ve Veteriner Dairelerini kapsayacak bir dairenin oluşturularak belli program çerçevesinde kullanılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Ziraat Mühendisi ve Veteriner istihdamının da ciddi anlamda yapılması gerektiğini ifade eden Şahali, devletin bölgede insan kaynağı ile var olması için girişimde bulunacağını ifade etti.

Ziyarette Dipkarpaz Belediyesi Yerel Yönetimler Çalışma Komitesine Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.