YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köyün sorunları çözüm bekliyor

Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köyün sorunları çözüm bekliyor

Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köye 1 ayı aşkın bir süreden beri belediye hizmetleri verilemezken, bugün gerçekleşecek Avtepe Medoş Lalesi Festivali'ne, sokaklara yayılan çöpler gölge düşürmesin diye 3 belediye seferber oldu.

Yayın Tarihi: 25/03/18 09:15
okuma süresi: 4 dak.
Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köyün sorunları çözüm bekliyor
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Tükenmekte olan medoş lalelerine sahip çıkmak ve bu konuda farkındalık yaratma amacı ile daha önce Yenierenköy Belediyesi ile işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen Avtepe Medoş Lalesi Festivali bu yıl belediyenin işlevini yitirmesi nedeniyle Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın ilgi ve desteğiyle bugün gerçekleşiyor.

Avtepe'de çeşitli etkinliklerle düzenlenen Medoş Lalesi Festivali'ne katılım gösterecek olan halkı çöp yığınları karşılamasın diye Mehmetçik, Büyükkonuk ve Dipkarpaz Belediyesi katkı sağladı. 1 ayı aşkın süreden bu yana Yenierenköy Belediyesi'nin hizmet verdiği 12 köyde bölge halkına belediye hizmetleri sağlanamıyor. Yenierenköy Belediyesi için yeni hükümet tarafından bir takım çalışmalar yürütüldüğü bildirilirken, belediyenin sorunlarının giderilmesi yönünde kısa ve orta dönemli bazı hazırlıkların olduğu öğrenildi.

Yol kenarları çöp yığını ile dolu

Yenierenköy Belediyesi'nin anahtarını teslim ettiği günden beri 12 köyü etkileyen en büyük sorun çöp sorunu oldu. Tüm köylerin yol kenarlarında adım başı küçük küçük çöp yığınları oluşurken, havaların ısınması ile çöp yığınlarından yükselen kokular sorunu daha da artırdı. Etrafa yayılan çöp kokuları nefes almayı güçleştiriyor, aynı zamanda bazı hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Kimi vatandaş çöplerini evinin önündeki çöp kutuları önüne istiflemeye devam ederken, bazı vatandaşlar ise çareyi çöpleri yakmakta buldu. Ancak etrafı kaplayan çöp kokusuna bir de yakılan çöplerin kokusu eklendi.

Yol kenarlarında insan boyu otlar

Havaların ısınması ve baharın gelmesi ile ortaya çıkan bir diğer sorun ise yol kenarları boyunca büyüyen otlar. Tüm bölgelerde şimdilerde yol kenarlarında büyüyen otlar belediye ekipleri tarafından kesilirken, Yenierenköy Belediyesi'ne bağlı 12 köyde otlar insan boyuna ulaştı. Otlar nedeni ile üreyen oğul halindeki sinekler ise bölge halkını rahatsız ediyor.

Çöp rezilliğini diğer belediyeler giderdi

Geleneksel Avtepe Medoş Lalesi Festivali ise onca soruna rağmen bugün Avtepe'de ülke genelinden gelmesi beklenen yüzlerce kişiyi ağırlayacak. Özellikle çöplerin yarattığı sorun Büyükkonuk, Mehmetçik ve Dipkarpaz Belediyesi ekipleri tarafından giderilirken, her yıl Yenierenköy Belediyesi'nin katıları ile düzenlenen festivale bu yıl 3 belediye ile Turizm ve Çevre Bakanlığı katkı sağlıyor. 3 belediyeye bağlı ekipler hem Avtepe içinde hem de Avtepe güzergahını temizlerken, festival için gerekli teçhizat yine 3 belediye tarafından giderildi.


Yenierenköy Belediyesi için vizyon çalışması yapılıyor

Başbakan Tufan Erhürman tarafından Yerel Yönetimler'de, özelde Erenköy Belediyesi ve bölgesel kalkınma projeleri üzerinde görevlendirilen Erkan Tekeli konu ile ilgili sorulan sorulara yönelik yaptığı açıklamada bir takım çalışmaların olduğunu, yasal mevzuat ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu ve çalışmalar bunları aşma yönünde ilerlediğini söyledi. Erenköy Belediyesi için ayyum atanmasının da yapılamayacağını belirten Tekeli, "ancak kısa dönem ve orta dönem için bazı hazırlıklarımız vardır" dedi. Kısa dönemde yapılması gerekenler ile ilgili kısa süre sonra bazı açıklamaların yapılacağını ümit ettiğini belirten Tekeli, Yenierenköy Belediyesi ile ilgili yapılan bütün çalışmaların ileriye dönü vizyon çalışması olduğunu açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.