DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 4 dak.

"Hükümet yetkilileri balıkçılarla ve balık avcılığıyla ilgilensin"

“Hükümet yetkilileri balıkçılarla ve balık avcılığıyla ilgilensin”

Balıkçılar Birliği Başkanı Atakan KKTC'de bulunan balıkların birçoğunun neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu söyledi…

Yayın Tarihi: 06/04/18 08:09
okuma süresi: 4 dak.
“Hükümet yetkilileri balıkçılarla ve balık avcılığıyla ilgilensin”
A- A A+
  • Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Su Ürünleri Yasası kapsamında balık avcılığı ile ilgili yasal düzenlemeler bulunduğunu ifade ederek, KKTC'de bulunan birçok balığın neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu belirterek, tükenmekte olan balıkların avlanmasıyla ilgili belirli dönemleri kapsayan yasakların konulması gerektiğini söyledi.
  • Ticari balıkçıların avladıkları balıkların cinsine ve boyutlarına dikkat ettiklerini belirten Atakan, amatör şekilde balık avcılığı yapan ve avladığı balıkları satan kişilerin de söz konusu yasal düzenlemelere uyması gerektiğini söyledi.
  • Bilinçsiz şekilde yapılan balıkçılığı 'katliam' olarak değerlendiren Atakan, hükümet yetkililerinin gereken önlemleri alması ve yasal düzenlemelerle balık avcılığını denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Ada ülkesi olan Kıbrıs'ta balık yok. Hükümet yetkilileri balıkçılarla ilgilenmeli" dedi.

KIBRIS POSTASI - Cansu Yarışan

Marketlerde satışa sunulan köpekbalığının boyutu ve cinsi tükenmekte olması nedeniyle avlanmasının yasak olması sosyal medyada duyarlı kişiler tarafından eleştirilere neden olurken, konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan KKTC'de bulunan birçok balığının neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getirerek, balık avcılığıyla ilgili hükümetin yasal düzenlemeleri hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti.

"YASAL DÜZENLEMEYE UYMAYANLAR POLİSE ŞİKAYET EDİLMELİ"

Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan Su Ürünleri Yasası kapsamında balık avcılığı ile ilgili yasal düzenlemeler bulunduğunu ifade ederek, tükenmekte olan balıkların avlanmasının yasak olduğunu ve avlanan balıkların boyutlarıyla ilgili yasal düzenleme bulunduğunu kaydetti. Ticari balıkçıların avladıkları balıkların cinsine ve boyutlarına dikkat ettiklerini belirten Atakan, amatör şekilde balık avcılığı yapan ve avladığı balıkları satın kişilerin de söz konusu yasal düzenlemelere uyması gerektiğini söyledi.Tükenmekte olan balık cinslerinin avlanmaması gerektiğini belirten Atakan, "Kıbrıs'ta bulunan balıkların birçoğunun nesli tehlike altında. Yasaya uygun şekilde balık avcılığı yapmayan kişilerin polise şikayet edilerek gerekli ceza almaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ADA ÜLKESİ OLAN KIBRIS'TA BALIK YOK"

Yasada belirtilen boyutların altında olan balıkların ve yumurtlama dönemlerinde olan balıkların avlanmaması gerektiği yönünde uyarılara uyulması gerektiğini belirten Atakan, "Türkiye'de orfoz ve lagos balığının avlanması yasaklandı. KKTC'de de nesli tükenmekte olan balıkların avlanması için belli bir dönemi kapsayan yasak konulmalı. Ada ülkesi olan Kıbrıs'ta balık yok. Bu nedenle balıkların koruma altına alınması gerekiyor" dedi.

"HÜKÜMET YETKİLİLERİ BALIKÇILARLA İLGİLENMELİ"

Bilinçsiz şekilde yapılan balıkçılığı 'katliam' olarak değerlendiren Atakan, hükümet yetkililerinin gereken önlemleri alması ve yasal düzenlemelerle balık avcılığını denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Hükümet yetkililerine balık avcılığı ve balıkçıların yaşadıkları sıkıntılar hakkında görüş ve şikâyetlerimizi bildirmek için randevu talep ettik. Ancak bizlere randevu dahi vermediler. En değerli besin kaynağı olan balığın korunması için gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Hükümet yetkilileri balıkçılarla ilgilenmeli" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.